Η επίσκεψη του Δένδια στην Κώ «τάραξε» ξανά τους Τούρκους«Ο Έλληνας ΥΕΘΑ επισκέφθηκε τις θέσεις του νησιού, όπου ο εξοπλισμός είναι παράνομος»

επίσκεψη του Νίκου Δένδια στα Δωδεκάνησα ‘τάραξε’ ξανά τον φιλο-κυβερνητικό τουρκικό τύπο, που τη διαβάζει ως προσπάθεια επιδείνωσης των ελληνο-τουρκικών σχέσεων από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, την ώρα που ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης στέλνει άλλα μηνύματα.

Ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός A Haber αντιμετωπίζει την επίσκεψη Δένδια ως μια ακόμα προκλητική κίνηση ενάντια στην Τουρκία. Παρόλο που η Αθήνα δίνει θετικά μηνύματα για βελτίωση των σχέσεών της με την Τουρκία, οι πράξεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας φαίνεται να ακολουθούν διαφορετική προσέγγιση. Το γεγονός ότι ο Δένδιας επισκέφθηκε νησιά που είναι γνωστά για τις αμυντικές τους θέσεις, σε συνδυασμό με τις προκλητικές δηλώσεις που έχει κάνει πρόσφατα, προκαλεί ανησυχία για τις εξελίξεις στην περιοχή, σημειώνει στο ρεπορτάζ του το Α Χαμπέρ.

«Από τη μία πλευρά, βήματα εξομάλυνσης και από την άλλη προκλήσεις στα νησιά. Ο Έλληνας ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας εξακολουθεί να κάνει βήματα που επισκιάζουν τη θετική διαδικασία μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας. Ο Έλληνας ΥΕΘΑ, ο οποίος την πρώτη μέρα του νέου έτους είχε επισκεφθεί το νησί της Λήμνου, που έχει αποστρατικοποιημένο καθεστώς, αυτή τη φορά εμφανίστηκε στο Αγαθονήσι που αποτελεί νησί των Δωδεκανήσων. 

Προσθέτοντας μια ακόμα νέα κίνηση στις προκλητικές του ενέργειες απέναντι στην Τουρκία, ο Δένδιας επισκέφθηκε το νησί μαζί με τους διοικητές του. Ο Δένδιας συνοδευόταν από τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και από τον Α/ΓΕΣ αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη.

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ επισκέφθηκε τις θέσεις του νησιού, όπου ο εξοπλισμός είναι παράνομος. Η επόμενη στάση του Δένδια ήταν η Κως και η Πάτμος. Αναφορικά με τις προκλητικές επισκέψεις δεν δόθηκε καμία εξήγηση. Ο Έλληνας Π/Θ Μητσοτάκης ενόψει της συνάντησής του με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν αυτόν τον μήνα είχε στείλει θερμά μηνύματα προς την Τουρκία. 

Είχε πει ότι θέλουμε να βελτιώνονται οι σχέσεις μας βήμα προς βήμα σε κάθε συνάντηση. Ωστόσο, οι δηλώσεις και οι ενέργειες του Έλληνα ΥΕΘΑ Δένδια είναι σε πλήρη αντίθεση με τα μηνύματα της Αθήνας. Ο Έλληνας ΥΕΘΑ σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε ότι δεν είμαστε Λουξεμβούργο και ότι δεν είναι όλοι οι γείτονές μας φίλοι», αναφέρει το ρεπορτάζ του φιλο-κυβερνητικού δικτύου.