Σοκα ριστικό βίντεο με συντριβή πολεμικού αεροσκάφους σε άσκησηΣε τραγωδία μετατράπηκε άσκηση πολεμικών αεροσκαφών στο Μπαγκλαντές όταν ένας 32χρονος πιλότος μαχητικού επιχειρώντας να κάνει μια φιγούρα αλά Top Gun, έχασε τον έλεγχο του Yakovlev Yak-130 με αποτέλεσμα να συντριβεί.

Ο ίδιος έχασε τη ζωή του, παρά το γεγονός ότι πρόλαβε να εκτοξευτεί με το κάθισμά του από το πιλοτήριο.

Αν και η επίσημη εκδοχή για το δυστύχημα που σημειώθηκε στις 9 Μαΐου ήταν ότι το μαχητικό συνετρίβη λόγω μηχανικής βλάβης, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έδειξε ότι ο Μοχάμεντ Ασίμ Τζαβάντα, όπως ήταν το όνομα του πιλότου, επιχείρησε να κάνει τρεις σβούρες σε χαμηλό ύψος.

Ο 32χρονος πιλότος κατάφερε αρχικά να σηκώσει το αεροπλάνο αφού αυτό είχε ακουμπήσει στον διάδρομο προσγείωσης, ωστόσο η φωτιά που προκλήθηκε υποχρέωσε τον ίδιο και τον συγκυβερνήτη του να εγκαταλείψουν το Yakovlev Yak-130.

Οι δύο ιπτάμενοι ανασύρθηκαν ζωντανοί από το ποτάμι, στο οποίο έπεσαν μετά την εγκατάλειψη του μαχητικού αεροσκάφους, με τον Τζαβάντ, δυστυχώς, να καταλήγει στο νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε, ενώ ο συγκυβερνήτης του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.


zougla.gr/