Σε βλέπει ανά πάσα στιγμή: Οι μεγάλες αλλαγές των νέων σύγχρονων Στολών που θέλει ο Δένδιας στον ΣτρατόΟι νέες σύγχρονες στολές με αισθητήρες είναι το μεγάλο όνειρο...

Οι ένοπλες δυνάμεις και η αμυντική ασφάλεια δεν είναι κάτι σταθερό, αλλά κάτι συνεχώς μεταβαλλόμενο. Κι αυτό διότι οι ανάγκες συνεχώς αναπροσαρμόζονται, ζούμε σε μία εποχή που η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας δημιουργεί συνεχώς νέες συνθήκες.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι υπόλοιπες δυτικές χώρες ή τουλάχιστον οι περισσότερες από αυτές, υποστηρίζει συνεχώς ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος επιζητά συνεχώς τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην σύγχρονη εποχή με τις τεράστιες απαιτήσεις.

Εξοπλισμός παντού

Σε ομιλία του στην Βουλή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στάθηκε σε μερικά από τα σημεία που ζητά για την νέα εποχή: Αυτόνομα οχήματα, αέρος, ξηράς, θαλάσσης, υποθαλάσσια. Αντί-drone συστήματα, κυβερνοασφάλεια, ασφαλείς επικοινωνιακοί δορυφόροι στρατιωτικής-κυβερνητικής χρήσης, τεχνολογία laser, δίκτυα τηλεφωνίας 5G, περιπλανώμενα πυρομαχικά (Loitering Munition), ηλεκτρονικός πόλεμος, Artificial Intelligence, Big Data και σύγχρονος εξοπλισμός μαχητή.

Ωστόσο, μία από τις πιο σημαντικές καινοτομίες που θέλει να εισάγει είναι οι νέες σύγχρονες στολές, που θα ήθελε να έχουν στο μέλλον οι Έλληνες στρατιώτες.

Στολές με αισθητήρες

Σε αυτές κομβικό ρόλο παίζει η τεχνολογία και οι αισθητήρες, ώστε να επιτρέπεται στον κάθε Διοικητή να έχει ανά πάσα ώρα και στιγμή αριθμητικά δεδομένα για κάθε στρατιώτη του.

Δηλαδή, οι σύγχρονες στολές, να έχουν αισθητήρες και ο Διοικητής της Μονάδας να έχει απόλυτη αίσθηση και της φυσικής κατάστασης του κάθε μαχητή ξεχωριστά: τον ρυθμό της καρδιάς του, την πίεσή του, το αν τραυματίστηκε, το πού είναι, γιατί δεν υπάρχει οπτική επαφή κατ΄ ανάγκην, στοιχεία καθοριστικά για να περάσουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στην επόμενη εποχή…

ΠΗΓΗ: instanews.gr