Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη σε Παναγιά, Οινούσσες, Ψαρά και ΧίοΟ Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024, τα Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) του Στρατού Ξηράς «ΠΑΝΑΓΙΑΣ»,«ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ», «ΨΑΡΡΩΝ», «ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ», συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Χαράλαμπο Αμπατζίδη.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αντάλλαξε ευχές και συνομίλησε με τα στελέχη και τους οπλίτες θητείας για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα ενώ ενημερώθηκε για την αποστολή των Φυλακίων.

Ακολούθως, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκο στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Χίου.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση με Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Χίου και Βροντάδου, συνομίλησε μαζί τους και αντάλλαξαν ευχές.

Μετά πέρας των επισκέψεων, ο κ. Υφυπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θεωρώ ελάχιστο καθήκον μου να είμαι σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, με τα στελέχη και τους οπλίτες που επιτελούν το πιο σημαντικό έργο προς την πατρίδα, εδώ στα ακριτικά Φυλάκια «ΠΑΝΑΓΙΑΣ», «ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ», «ΨΑΡΡΩΝ» και «ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ». Είναι χαρά και τιμή μου και θέλω να τους συγχαρώ για τον καθημερινό τους αγώνα για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των δικαίων της Ελλάδας.

Από τα ακριτικά μας φυλάκια εύχομαι στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και στις οικογένειές τους Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.»