Μισθολόγιο Αξκών Μονιμοποιηθέντων ΕΜΘΈγγραφο του ΠΑΣΕΣ προς το ΥΠΕΘΑ με θέμα το Μισθολόγιο Αξκών Μονιμοποιηθέντων ΕΜΘ
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

συνεχίζεται δυστυχώς η «παγκόσμια πρωτοτυπία», οι συνάδελφοι Αξκοί  Μονιμοποιηθέντες ΕΜΘ, να μην αποζημιώνονται μισθολογικά με το φέροντα διοικητικό βαθμό τους αλλά με υποδεέστερο αυτού. 

Σας θυμίζουμε πως εγκαίρως, λίγο μόλις χρονικό διάστημα από όταν είχατε αναλάβει τα «ηνία» του ΥΠΕΘΑ, σας ενημερώσαμε εγγράφως ως ΠΑ.Σ.Ε.Σ. επ΄ αυτού του προβλήματος – αδικίας και κατατέθηκε στη συνέχεια και η (α) σχετική Ερώτηση βασισμένη στο έγγραφό μας. Με τη (β) όμοια Απάντηση που είχατε δώσει, δινόταν η εντύπωση πως και αποδεχόσασταν ως πολιτικός μας προϊστάμενος, ότι όντως υφίσταται κατάφορη αδικία σε βάρος των συναδέλφων Αξκών του θεσμού ΕΜΘ και διαβεβαιώνατε χαρακτηριστικά πως «βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιτελική επεξεργασία, η οποία μετά την ολοκλήρωσή της, θα προωθηθεί στο συναρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την ψήφισή της.». 

Κύριε Υπουργέ,
Επειδή πολύ «φοβούμαστε» ότι η ως άνω απαιτούμενη ρύθμιση φαίνεται να έχει την ίδια τύχη με του λεγόμενου «νέου μισθολογίου στρατιωτικών» που περίπου τέτοια εποχή πέρυσι, μας έταζαν από τα πιο επίσημα κυβερνητικά «χείλη» ότι ολοκληρώνεται οσονούπω και θα ισχύει από 1-1-2024 αλλά ουδέποτε τελικώς κατατέθηκε για ψήφιση. 

Επειδή ουδεμία επίσημη ενημέρωση υφίσταται όχι μόνο για το πότε θα κατατεθεί η εν λόγω ρύθμιση στη Βουλή αλλά ούτε καν για το σε ποια φάση βρίσκεται η όλη διαδικασία δηλαδή εάν προωθήθηκε κάποια ρύθμιση και πότε στο συναρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Επειδή είναι άδικο αντί να στηρίζονται στελέχη με 30ετή προσφορά στις ΕΔ, να νοιώθουν ότι η Πολιτεία τους έχει «γυρίσει την πλάτη» και τους ασκεί «μπούλινγκ». 

Παρακαλούμε, εάν έχετε την ευγενή καλοσύνη, όπως προβείτε σε ενημέρωση όλων «ημών» για το εάν τελικώς προτίθεστε και πότε να επιλύσετε εν λόγω αδικία.  

Παρακαλούνται οι βουλευτές των Ελλήνων, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, όπως συνδράμουν δια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ώστε να αυξηθεί η πίεση προς τους αρμοδίους να προβούν σε άμεσες ενέργειες για την οριστική επίλυση αυ-τής της κατάφορης αδικία που υφίστανται οι Αξκοί Μονιμοποιηθέντες ΕΜΘ.
 . 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο