Γιατί το τουρκικό αεροπλανοφόρο Anadolu δεν ανησυχεί την ΑθήναΞεκίνησε υπό το βλέμμα του Πολεμικού Ναυτικού η τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος» σε περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «DENIZ KURDU» (δηλαδή «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ») πραγματοποιούν από τις 7/5 οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην άσκηση μεταξύ των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων συμμετέχει και το νέο απόκτημα της Τουρκίας το αεροπλανοφόρο/ελικοπτεροφόρο «ANADOLU». Η ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου πάντως δεν φαίνεται να ανησυχεί την Αθήνα που παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, η Ελλάδα αφενός γνώριζε για την άσκηση εδώ και ένα χρόνο καθώς είχε γνωστοποιηθεί κατά τις συζητήσεις των δύο πλευρών για τα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) και αφετέρου μονάδες του στόλου παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις των Τούρκων.

Ειδικότερα δε για το «ANADOLU» , οι Ελληνες επιτελείς πολύ συχνά το σχολιάζουν ως εξής: «Μέγα πλοίο, μέγιστος στόχος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023 οι Τούρκοι δεν πραγματοποίησαν την άσκηση αυτή. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι αυτό έγινε λόγω του «καλού» κλίματος με την Ελλάδα.

tovima.gr