Τουρκία: Άρχισε τη νέα μεγάλη άσκηση της – Χιλιάδες στρατιώτες, πλοία και αεροσκάφη στην «Θαλασσόλυκος»Όλα τα νέα από την Τουρκία και την τεράστια στρατιωτική άσκηση «Θαλασσόλυκος», μετέφερε στον ΣΚΑΪ, ο απεσταλμένος του καναλιού Μανώλης Κωστίδης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος, μιλάμε για μία άσκηση που άρχισε την Τρίτη του Πάσχα και θα έχει τεράστια στρατιωτική συμμετοχή.

Συγκεκριμένα, του Τούρκοι κάνουν λόγο για 100 πλοία επιφανείας, 8 υποβρύχια, 39 αεροσκάφη, 16 ελικόπτερα, 28 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, επτά μη επανδρωμένα σκάφη (μεταξύ των οποίων και τα νέα σκάφη – «καμικάζι»), δύο ομάδες της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, τρεις ομάδες της Μονάδας Υποβρυχίων Επιχειρήσεων, έξι σκάφη της Ακτοφυλακής, αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και 15.000 άτομα προσωπικό.

Από κει και πέρα, το παρών θα δώσει και το αεροπλανοφόρο Anadolu, που είναι το… καμάρι του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας.

Τουρκία: Και Navtex στο κέντρο του Αιγαίου!
Πέρσι η Τουρκία δεν είχε πραγματοποιήσει την άσκηση αυτή, λέγοντας ότι το κλίμα με την Ελλάδα ήταν πολύ καλό, ενώ μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας είχε στείλει τεράστια βοήθεια μετά από έναν πολύ μεγάλο σεισμό που είχε χτυπήσει τους γείτονες.

Ωστόσο οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες και με τη Navtex που έβγαλε, αφού σε αυτή φαίνεται ότι δεσμεύει το κέντρο του Αιγαίου, που φυσικά δεν την ανήκει.

Θεωρεί λοιπόν ότι μέχρι το κέντρο του ελληνικού Αιγαίου, είναι δικό της και μάλιστα ξεπερνάει και κάποια από τα ελληνικά νησιά και μπαίνει ακόμα πιο μέσα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε νησιά και νησίδες, όπως άλλωστε έχει κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν.

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από την Ελλάδα σε αυτή την πρόκληση, με την Τουρκία να ονειρεύεται «Γαλάζιες Πατρίδες».