«ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2024»: Ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Κεφαλογιάννης παρακολούθησε την εκπαίδευση των Ανθυπολοχαγών



Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρακολούθησε σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2024», το επιστέγασμα του Τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης Ανθυπολοχαγών Όπλων-Σωμάτων (Ο-Σ) ΣΣΕ, ΣΣΑΣ και ΣΑΝ, όπου συμμετέχουν και οι Μόνιμοι Λοχίες Ο-Σ Διοικητικοί, στην Ξάνθη. 

Ο Υφυπουργός επισκέφτηκε την έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος και ο Διοικητής Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος και ενημερώθηκε για τις οργάνωση, τη δομή και τις τρέχουσες δραστηριότητές του.

Ακολούθως, μετέβη στο Πεδίο Βολής Ασκήσεων Ξάνθης για να παρακολουθήσει την τελική φάση της άσκησης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη.

Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης o Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, o Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος Σπυρίδων Αλφαντάκης, o Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, o Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) «ΘΗΣΕΑΣ» Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπολομύτης, o Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) Αντιστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης, ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης καθώς και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων των Όπλων και των Σωμάτων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, των οποίων οι Ανθυπολοχαγοί συμμετείχαν στην ΤΑΜΣ.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Κεφαλογιάννης προς τους Διοικητές των Μειζόνων Σχηματισμών, τόνισε ότι η άσκηση αυτή, δεν αποτελεί απλώς έναν ετήσιο θεσμό, αλλά μία ζωντανή απόδειξη της ισχύος, της ετοιμότητας και του επαγγελματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα των νέων Ανθυπολοχαγών και των Μονίμων Λοχιών που βρίσκονται στην αφετηρία της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δοκιμάστηκαν με επιτυχία οι επιχειρησιακές μας δυνατότητες σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών και σεναρίων, ενώ διαπιστώθηκε η ισχύ πυρός που παρέχουν τα οπλικά μας συστήματα, διατυπώνοντας ένα μήνυμα αποτροπής και εδραιώνοντας στον ελληνικό λαό το αίσθημα της ασφάλειας.



newsbomb.gr/