Τούρκοι: Λένε ότι οι φρεγάτες Belharra είναι παρόμοιες με τη φρεγάτα İSTİF TCG İSTANBUL (F-515)Θέμα έγινε στην Τουρκία η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαλλία και η αγορά και παράδοση των τριών νέων ελληνικών φρεγατών Belharra.

Σύμφωνα δε με τους Τούρκους «οι φρεγάτες Belharra είναι παρόμοιες με τη φρεγάτα İSTİF TCG İSTANBUL (F-515), την οποία η Τουρκία κατασκεύασε με εγχώριους πόρους στο πλαίσιο του προγράμματος MİLGEM (Εθνικό πλοίο) και η πρώτη από τις οποίες τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργί».

«Η Τουρκία θα θέσει σε υπηρεσία άλλα επτά πλοία αυτής της κατηγορίας», αναφέρει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

«Στην TCG İSTANBUL, η οποία ναυπηγήθηκε στο Ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης υπό τον κύριο ανάδοχο της STM, η ASELSAN παρήγαγε ραντάρ αναζήτησης AESA CENK-S, σύστημα αεράμυνας GÖKDENİZ ενώ οι αντιπλοϊκοί Πύραυλοι ATMACA παράγονται από τη Roketsan. Επίσης περιλαμβάνεται το Εθνικό Σύστημα Εκτόξευσης Κατακόρυφης Εκτόξευσης MİDLAS και οι πύραυλοι Αεράμυνας HİSAR-D. Υπάρχει το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης ADVENT που παράγεται από την HAVELSAN-DzKK και πολλά τουρκικά συστήματα», σημειώνεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Θυμίζουμε πως οι νέες ελληνικές φρεγάτες θα είναι εξοπλισμένες με το ραντάρ Sea Fire με εμβέλεια 300 χιλιομέτρων και θα φέρουν 32 πυραύλους Aster 30 με βεληνεκές 120 χιλιόμετρα.