Ερντογάν: Στο πλευρό της Χαμάς ο Τούρκος πρόεδρος – Επίθεση στην Ελλάδα για την άσκηση με τον Ισραήλ!Θέση υπέρ της Χαμάς πήρε ξεκάθαρα και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για τα όσα κάνει το Ισραήλ στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταφέρει για τον ΣΚΑΪ, ο απεσταλμένος του καναλιού στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε με πολύ σκληρά λόγια.

Τόνισε λοιπόν, ότι η Χαμάς υπερασπίζεται την Ανατολία, ενώ θέλησε να κάνει και ξεκάθαρη επίθεση προς τον δήλωσε Μπένζαμην Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντάς τον βάρβαρο, τραμπούκο και αιμοδιψή ληστή.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:
«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι Παλαιστίνιοι αδελφοί και αδελφές μας δίνουν έναν δύσκολο, σημαντικό και ηρωικό αγώνα.

Η Χαμάς και ο παλαιστινιακός λαός δεν υπερασπίζονται μόνο τη γη τους, υπερασπίζονται επίσης την Ανατολία ενάντια στο παραλήρημα της Γης της Επαγγελίας. Πρέπει να ειπωθεί ένα ‘σταμάτα’ σε αυτόν τον βάρβαρο, αυτόν τον τραμπούκο, αυτόν τον αιμοδιψή ληστή που λέγεται Νετανιάχου, ο οποίος παρασύρει την περιοχή μας και ολόκληρο τον κόσμο μαζί με τη χώρα του σε μια μεγάλη καταστροφή.

Ακριβώς όπως οι πρόγονοί μας, που προστάτευαν την Παλαιστίνη με δόξα και τιμή για τέσσερις αιώνες, θέλουμε να αφήσουμε μια στάση που θα κρατήσουν τα παιδιά μας ως ένδειξη τιμής. Γι’ αυτό παλεύουμε πάση θυσία».

Ενώ την ίδια στιγμή γίνεται επίθεση και στην Ελλάδα, από τα τουρκικά ΜΜΕ, μετά την άσκηση που πραγματοποίηση με τον Ισραήλ η χώρα μας.

«Κι ενώ όλος ο κόσμος αντιδρά στο Ισραήλ λόγω της σφαγής και της γενοκτονίας που κάνει στη Γάζα,,ήρθε μια είδηση απο την Ελλάδα που προκάλεσε αντιδράσεις. Η Ελλάδα πραγματοποίησε μια στρατιωτική άσκηση με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ που εδώ και μήνες κάνει σφαγές στη Γάζα Στα νότια της Κρήτης πραγματοποιήθηκε  η άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού.

Aπο τη μια πλευρά σφαγή, απο την άλλη στρατιωτικἠ άσκηση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις που Ισραήλ που συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον των αμάχων στη Γάζα, πραγματοποίησε κοινές ασκήσεις με την Ελλάδα. Στην άσκηση ένα ισραηλινό  ιπτάμενα τάνκερ, έκανε εναέριο ανεφοδιασμό στα ελληνικά F-16. Τα δυο ιπτάμενα τάνκερ εισήλθαν στο ελληνικό FIR την περασμένη Δευτέρα, και αναχώρησαν την Τρίτη αφού ολοκλήρωσαν την άσκηση που έγινε στα νότια της Κρήτης», αναφέρουν.