Τουρκία: Αποκαλύψεις για τα εξοπλιστικά της σχέδια – Ετοιμάζει τεράστια παραγωγή μαχητικών με 300 ΚΑΑΝ«Φωτιά» έχει πάρει ο εξοπλιστικός προγραμματισμός για την Τουρκία, μετά την παραδοχή ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε θέση υπεροχής, ειδικά στο Αιγαίο.

Η χώρα μας έχει προκαλέσει αρκετά μεγάλο προβληματισμός τους γείτονες με τα Rafale που απέκτησε, αλλά και τα F-35 και ξέρουν πλέον ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά.

Έτσι σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, έγινε γνωστό ότι η Τουρκία, προχωράει στην παραγωγή τουλάχιστο 300 μαχητικών ΚΑΑΝ, σύμφωνα με όσα μεταφέρει ο Μανώλης Κωστίδης από την Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη για τον ΣΚΑΪ.

Ωστόσο δε θα μείνουν όλα στην πολεμική αεροπορία της χώρας για να βοηθήσουν στην ενίσχυσή της, αλλά τα 150 από αυτά θα δοθούν στις συμμάχους.

Τουρκία: Αποκαλυπτικός ο Μεχμέτ Ντεμιρόγλου!
Για όλες αυτές τις λεπτομέρειες μίλησε και ο Γενικός Διευθυντής τουρκικής αεροδιαστημική βιομηχανίας, Μεχμέτ Ντεμιρόγλου, τονίζοντας ότι:

«Στο πρώτο στάδιο, σχεδιάζουμε να παράγουμε πάνω από 100 KAAN για την τουρκική πολεμική αεροπορία. Στόχος μας είναι να παράγουμε τουλάχιστον αυτόν τον αριθμό και για φιλικές και συμμαχικές χώρες. Επί του παρόντος, υπάρχουν χώρες που ενδιαφέρονται σοβαρά για το KAAN.

Μάλλον, δεν θα έκανα λάθος αν έλεγα ότι θα συνεργαστούμε μαζί τους και θα παράγουμε 150 KAAN για αυτές, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες τους. Τα επόμενα χρόνια, μπορώ να πω ότι σχεδιάζουμε να παράγουμε συνολικά 250-300, με την προϋπόθεση ότι θα καλύψουμε πρώτα τις ανάγκες των δικών μας αεροπορικών δυνάμεων. Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για το KAAN από 4-5 χώρες.

Το ενδιαφέρον αυτό έγινε ακόμη πιο ορατό μετά την πρώτη πτήση. Το γεγονός ότι ο Υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid bin Salman, ήρθε στην TAI και ενδιαφέρθηκε σοβαρά και λεπτομερώς για τα προγράμματά μας, και ιδιαίτερα για το KAAN, αποτελεί ένδειξη αυτού. Υπάρχουν και άλλες χώρες που ενδιαφέρονται επίσης για το KAAN με αυτόν τον τρόπο».

Πηγή:Geostratigika.gr