Άσχημο παιχνίδι της μοίρας για πολύτεκνο πυροσβέστη στην ΚερατέαΗ επόμενη μέρα στην Κερατέα βρίσκει τους κατοίκους της περιοχής να μετρούν καμμένα σπίτια και χαμένες εκτάσεις γης, μετά το πύρινο μέτωπο που σάρωσε την περιοχή την Κυριακή (30/06).

Στο δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάστηκε το παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα σε έναν εθελοντή πυροσβέστη. Την ώρα που εκείνος πάλευε να σώσει τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής, το δικό του σπίτι τυλιγόταν στις φλόγες.

Πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών, ο Αλέξανδρος Τυφλίδης είδε τον κόπο μίας ζωής να χάνεται σε ένα απόγευμα:

«Τη στιγμή που καιγόταν το σπίτι μου έδινα μεγάλη μάχη μαζί με άλλους συναδέλφους μου να σώσουμε άλλα σπίτια. Πήγαμε να καούμε πίσω εδώ στο Μαρκάτι. Ποτέ δεν μετανιώνω αυτό που κάνω. Το κάνω με την καρδιά μου, αγαπάμε τη φύση», δηλώνει ο πυροσβέστης.

«Πάνω από όλα η υγεία. Όλα τα άλλα φτιάχνονται», καταλήγει.

Όπως αναφέρει το Star, ένας ομογενής από τον Καναδά προσφέρει το σπίτι του στην οικογένεια του εθελοντή, στα Νότια Προάστεια στην Άνω Γλυφάδα. «Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι τόσο συγκινητικό που αισθάνεσαι ότι κάτι πρέπει να κάνεις. Αν ενδιαφέρεται να δει το σπίτι και να αποφασίσει με μεγάλη μας χαρά».

Πηγή lawandorder.gr