Η “χακί πολιτεία” που χτίστηκε μέσα στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου“Στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου κατασκευάζεται ένας οικισμός που “δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα, από τις περιβόητες Αμερικανικές βάσεις (American Camps), οι οποίες είμαι μια μικρή ασφαλής πολιτεία μέσα σε μια μεγάλη πόλη”.

Αυτή ήταν η εισαγωγή άρθρου μας τον Μάιο του 2023, ενώ οι εργασίες βρίσκονταν σε εξέλιξη για τη δημιουργία ενός σύγχρονου πολυχώρου διαμονής, με υποδομές αγοράς αγοράς, προς όφελος των δικαιούχων στελεχών. Ο οικισμός αυτός είναι πια έτοιμος και κατοικείται.

Το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου άνοιξε στις 18 Δεκεμβρίου τις πύλες του για τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των στελεχών του Στρατού, που περιλαμβάνουν σούπερ μάρκετ και πολυκατάστημα, όπως και σπίτια.

Οι κατοικίες είναι στο σύνολο 74 και αποτελούνται από διαμερίσματα των 50- 60 τμ. με ένα δωμάτιο, αλλά και δυάρια των 70-90 τμ. Τα κτήρια που τα φιλοξενούν είναι μονώροφα και διώροφα, μοιρασμένα άνετα στο χώρο, αριστερά από τη νέα είσοδο της οδού Μπουμπουλίνας. Κατοικούν οικογένειες αξιωματικών, υπαξιωματικών και μονίμων οπλιτών.

Οι ένοικοί τους ζουν σε ένα όμορφο περιβάλλον, με θέσεις στάθμευσης και το σούπερ μάρκετ πολύ κοντά τους. Τα σπίτια είναι απλά, αλλά καλοφτιαγμένα, με καλά διαμορφωμένους τους χώρους τους. Σαλόνι – κουζίνα είναι ενιαία, υπάρχουν πόρτες ασφαλείας σε όλα, αντιπυρικές εσωτερικές πόρτες κτλ.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Το πολυκατάστημα
Δικαιούχοι στα ΕΚΕΜΣ είναι βέβαια οι στρατιωτικοί, αλλά και άλλες κατηγορίες πολιτών.


xaidarisimera.gr/