Οι ενέργειες της Τουρκίας σε σχέση με τη χρήση των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 είναι «ανησυχητικές», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.
«Είναι ανησυχητικό», απάντησε ο Πομπέο όταν ρωτήθηκε σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε πολεμικά αεροσκάφη χθες, Δευτέρα, για να δοκιμάσει τα ραντάρ του αντιπυραυλικού συστήματος S-400, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Ουάσινγκτον να μην τα ενεργοποιήσει, γιατί διαφορετικά θα υποστεί κυρώσεις.
Δεν θέλω να προτρέξω για τί μπορεί να κάνει ή όχι ο πρόεδρος.
Αλλά οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές στην τουρκική κυβέρνηση ότι η Ουάσινγκτον θέλει να δει την Άγκυρα να εγκαταλείπει την πλήρη λειτουργία του συστήματος S-400», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.