Ερντογάν: Η Ελλάδα θα πληρώσει για τις πράξεις της


Κλιμακώνει τη ρητορική έντασης ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν. Πριν από λίγο χαρακτήρισε «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση του Λίβυου πρέσβη, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα για τις πράξεις της

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ανέφερε ότι η Τουρκία θα αγοράσει και άλλο πλοίο-γεωτρύπανο, ενώ προσέθεσε ότι μπορεί να συνεχίσει τις έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και στα διεθνή ύδατα.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ακόμα ότι η Τουρκία και η Λιβύη μπορεί να πραγματοποιήσουν από κοινού έρευνες κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο, μετά τη συμφωνία, την οποία υπέγραψαν.

«Οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος, η Ελλάδα και το Ισραήλ δεν μπορούν να δημιουργήσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας, με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη» υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που τόνισε ότι η Τουρκία θα «θα μπορεί να κάνει έρευνες στην ΑΟΖ».

«Αλλοι διεθνείς παράγοντες δεν μπορούν να κάνουν γεωτρήσεις στις περιοχές που έχει χαρακτηρίσει η Τουρκία, στη συμφωνία με τη Λιβύη» δήλωσε ακόμη ο Ερντογάν.

Τσαβούσογλου:Παράνομη η επικοινωνία της Ελλάδας με τον Χαφτάρ, υπάρχει πανικός

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε με τον Αφγανό ομόλογό του, στην Τουρκία, και σχολιάζοντας τις ελληνικές κινήσεις, είπε ότι «αυτά που κάνει η Ελλάδα δεν είναι νόμιμα. Για παράδειγμα, το να συναντιέσαι με τον Χαφτάρ δεν είναι νόμιμο».

ΠΗΓΗ