Προσλήψεις σε Στρατό Ξηράς και ΕΛ.ΑΣ.- Δείτε πόσοι και που


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΡΦΙ» και σχετικής ανάρτησης στο workenter.gr:

Σε θέση «μάχης» 2.400 στον Στρατό Ξηράς

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ στο προσκήνιο των προσλήψεων το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά ο σχεδιασμός για την πρόσληψη συνολικά 2.400 υπαλλήλων - η πλειοψηφία των οποίων θα αφορά σε ΟΒΑ (Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης).

Ήδη, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το Πεντάγωνο έχει αποστείλει στο υπουργείο Οικονομικών τα σχετικά έγγραφα με τις αναλυτικές καταστάσεις που περιλαμβάνουν τα κενά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι προσλήψεις των ΟΒΑ τοποθετούνται χρονικά από τις αρχές του νέου έτους.

Στην ίδια εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών περιγράφεται η ανάγκη για την πρόσληψη -εκτός των ΟΒΑ- και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.).

Η κατανομή των 2.400

1.200 στον Στρατό Ξηράς

400 στις Ειδικές Δυνάμεις

400 θέσεις μόνιμου προσωπικού

400 στα στρατιωτικά νοσοκομεία

Ακόμη 700 προσλήψεις συνοριοφυλάκων από τη Frontex

ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 400...

Η FRONTEX, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, προχωρά σε προσλήψεις 700 συνοριοφυλάκων από όλη την Ευρώπη για την προστασία των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων της Ε. Ε.

Οι αιτήσεις θα διαρκέσουν έως τις 16 Δεκεμβρίου. Οι αποστολές τους θα αφορούν συνοριακό έλεγχο, επιτήρηση συνόρων, συλλογή πληροφοριών για την κατάσταση των Ευρωπαϊκών συνόρων κ.α. ενώ, θα εργάζονται στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. ή και σε μη κράτη μέλη. Καθένας από τους επιλεγέντες υποψήφιους θα λάβει βασική εκπαίδευση διάρκειας έως έξι μηνών, προκειμένου να προετοιμαστεί για την ανάπτυξη αποστολών σε περιοχές επιχειρήσεων τον Ιανουάριο του 2021.

Στο μεταξύ, έτοιμη για έκδοση είναι η νέα προκήρυξη για την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχόίδη με τους διοικητές των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης καθορίστηκε η ημερομηνία έκδοσης της νέας προκήρυξης. Έως τις 20 Δεκεμβρίου θα δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός, ο οποίος θα γίνει κατά τα πρότυπα πρόσληψης των ειδικών φρουρών. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι με τις νέες προσλήψεις θα ενισχυθούν κατά βάση οι υπηρεσίες του Έβρου.

Ο αρμόδιος υπουργός κατέστησε σαφές ότι οι νέοι συνοριοφύλακες θα εκπαιδευτούν τους δύο πρώτους μήνες του 2020 και τον προσεχή Μάρτιο θα διατεθούν στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης. Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη ενόψει της αποφασιστικής ενίσχυσης των συνοριακών μονάδων σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

ΠΗΓΗ