Χαμός στη Μόσχα! Έπεσαν πυροβολισμοί στο κτίριο της Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφάλειας – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες (VIDEO)


Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο κέντρο της Μόσχας σήμερα, κοντά στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, γράφει η εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη μια πηγή.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB έκανε γνωστό ότι άγνωστος άνοιξε πυρ κοντά στην έδρα της στη Μόσχα και υπάρχουν τραυματίες, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σύμφωνα με την FSB, ο δράστης εξουδετερώθηκε, τα στοιχεία του ταυτοποιούνται, μεταδίδει το RIA.

Ειδικές δυνάμεις με αυτόματα όπλα αναπτύχθηκαν στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.



ύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και ζήτησε από τους πολίτες να απομακρυνθούν.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει δημοσιογράφος του Reuters, μετά από λίγη ώρα ακούστηκαν νέοι πυροβολισμοί στο κέντρο της Μόσχας κοντά στην έδρα της FSB. Ένας αστυνομικός εθεάθη να κείτεται αναίσθητος στο έδαφος, αναφέρει η ίδια πηγή. Η αστυνομία επέκτεινε την περιοχή αποκλεισμού κοντά στο σημείο των πυροβολισμών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε για το περιστατικό έξω από το κτίριο της FSB.

Πέντε ασθενοφόρα εθεάθησαν να αναχωρούν από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Νωρίτερα σήμερα, μια αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι άκουσε πυροβολισμούς στο ίδιο σημείο, ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πάνοπλους αστυνομικούς να τρέχουν στους δρόμους κοντά στα κεντρικά γραφεία της FSB.

Σύμφωνα με το RT, από τους πυροβολισμούς, έχουν πέσει νεκροί τρεις άνθρωποι -εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός – ενώ δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες. Ωστόσο, λέγεται πως ένα με τρία άτομα, οπλισμένα με αυτόματα τουφέκια, επιτέθηκαν στο κτίριο της FSB.



Σύμφωνα με πηγές της Daily Mail οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν μέσα από το κτίριο της Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφάλειας και συγκεκριμένα τον χώρο υποδοχής.



Στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από χρήστες των social media διακρίνονται οπλισμένοι Ρώσοι αστυνομικοί και επιχειρούν να καλυφθούν από τα πυρά και πολίτες να τρέχουν πανικόβλητοι.



Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μόσχα «τρομοκρατική ενέργεια», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο RT, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΠΗΓΗ