Στο σχέδιο της τοποθέτησης στο Αιγαίο πλωτών φραγμάτων ώστε να αντιμετωπισθούν οι προσφυγικές μεταναστευτικές ροές, αναφέρθηκε κατά την επίσκεψη του, την Παρασκευή στη Μυτιλήνη, ο υφυπουργός Άμυνας, και αρμόδιος για το θέμα, Αλκιβιάδης Στεφανής.
Όπως τόνισε μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο κ. Στεφανής η προσπάθεια είναι πιλοτική. «Να δούμε πως λειτουργεί, να δούμε τα θέματα σχετικά με τους κανόνες ναυσιπλοΐας. Όταν ολοκληρώσουμε την πιλοτική λειτουργία, έλεγχο, αξιολόγηση, τότε θα σκεφτούμε αν θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα με απώτερο στόχο να περιορίσουμε τις ροές», είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Στεφανής, «οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης είναι ότι θα είναι αποτελεσματικό και θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Είναι πολύ πρώιμο να συζητήσουμε που θα τοποθετηθεί».
Όπως ανέφερε ο κ. Στεφανής, χθες, παραλήφθηκαν τα πρώτα 100 μέτρα. Όπως είπε «θα γίνει δοκιμή στο θαλάσσιο χώρο του Πειραιά με τα πρώτα μέτρα για να δούμε πως μπορούμε να τα διαχειριστούμε και μετά θα περάσουμε στο επόμενο βήμα, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και την Αστυνομία».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Ακούστε το ηχητικό:
ΠΗΓΗ
