Νεκροί Τούρκοι αξιωματικοί στη Λιβύη – Ταχεία προέλαση Χαφτάρ στην Τρίπολη – Στοχοποιούνται οι νεο-αφιχθέντες στρατιωτικοί


Μετά την απόφαση Ερντογάν και Πούτιν για κατάπαυση του πυρός από τις 12 Ιανουαρίου 2019 στη Λιβύη, ο Χαφτάρ διέταξε τον βομβαρδισμό των θέσεων των νεοαφιχθέντων τουρκικών δυνάμεων.

Έτσι πριν από λίγο σύμφωνα με πληροφορίες στα ΜΜΕ, έγινε γνωστό ότι σκοτώθηκαν αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες ανάμεσα τους ενδεχομένως και αξιωματικοί, μετά από αεροπορική επιδρομή του LNA εναντίον του στρατοπέδου της Jubia στην περιοχή Nalut.

Το Nalut (μερικές φορές το Lalút (αραβικά: نالوت) είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Nalut στη Λιβύη και βρίσκεται περίπου στα μισά της διαδρομής μεταξύ Τρίπολης και Γκαχάμη, στο δυτικό άκρο της παράκτιας οροσειράς Ναύσου, στην περιοχή της Τριπολιτάνιας.

Για το περιστατικό αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες για να επιβεβαιωθεί πλήρως, ενώ τονίζουμε ότι είναι γνωστό ότι στον αέρα κυριαρχεί πλήρως η πολεμική αεροπορία του Χαφτάρ.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, με εντολή του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, συνέχισε την προέλαση του στη δυτική πόλη Μισράτα, καθώς οι αξιωματικοί του είναι αποφασισμένοι να εισέλθουν στην πόλη μπροστά σε οποιαδήποτε πιθανή εξάπλωση τουρκικών στρατευμάτων στη χώρα.

Η κίνηση προς τη Μισράτα έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά τη κατάληψη της στρατηγικής παράκτιας πόλης της Σύρτης από τον LNA μετά από συντονισμένες αεροπορικές επιδρομές.

Οι δυνάμεις του LNA προχώρησαν τώρα πέρα ​​από την Σύρτη και κατέλαβαν νέες θέσεις δυτικά της πόλης, για να εξασφαλίσουν την περίμετρο της.

Ένας ανώτατος διοικητής του LNA δήλωσε στο αραβικό πρακτορείο ειδήσεων Asharq Al-Awsat, ότι είναι απογοητευμένος που οι πολιτοφυλακές του Σαράζ έφυγαν κακήν κακώς εγκαταλείποντας την Σύρτη, χωρίς να ρίξουν ούτε μια τουφεκιά.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετική. Οι δυνάμεις μας προχωρούν σε όλα τα μέτωπα εν μέσω της κατάρρευσης του ηθικού των πολιτοφυλακών του Σαράζ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο LNA,εν τω μεταξύ, προέλασε περαιτέρω στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, πολεμώντας εναντίον της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας και των πιστών πολιτοφυλακών της.

Τα μέσα ενημέρωσης του LNA δήλωσαν ότι οι δυνάμεις του έχουν καταλάβει θέσεις την περιοχή Salaheddine στη νότια Τρίπολη, που ήταν προηγουμένως οι πρώτες γραμμές των πολιτοφυλακών.

Ο Αρχηγός του Ναυτικού της Λιβύης, Ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία με Λίβυους πατριώτες εθελοντές.

Ο Ναύαρχος στην ανάρτησή του έγραψε: «Χιλιάδες εθελοντές πηγαίνουν στις περιοχές των μαχών για να πολεμήσουν τους Τούρκους».

Η φωτογραφία που πόσταρε ο ίδιος παρουσιάζει νέους Λίβυους εθελοντές φορώντας στρατιωτικές στολές, να σχηματίζουν το έμβλημα της νίκης.

Νομίζουμε τελικά όμως, ότι η σημερινή συνάντηση Πούτιν και Ερντογάν θα επισπεύσει πολλά γεγονότα στην Λιβύη, στην οποία όλες οι φυλές συμφωνούν να διώξουν τους νεο-οθωμανούς Τούρκους, χωρίς καμία απολύτως αντίρρηση.



ΠΗΓΗ