Ο Συριακός Στρατός «θερίζει» τους Τούρκους – Προέλαση SAA στην Ιντλίμπ


Τουρκικό drone παραβίασε τον συριακό εναέριο χώρο και δέχτηκε επίθεση από την πλευρά της Συρίας Την ίδια στιγμή προελαύνει ακάθεκτος ο συριακός στρατός προς την Ιντλίμπ.

Πριν από λίγες ώρες, το κουρδικό δίκτυο Rojava ανέφερε ότι ένα άγνωστο τουρκικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, παραβίασε τα συριακά σύνορα και κατευθύνθηκε προς την περιοχή των συριακών και των ρωσικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Tel Tamr.

Η συριακή αεράμυνα αντέδρασε ακαριαία και με το σύστημα πυραυλικής άμυνας Pantsir-S, κτύπησε το τουρκικό μη επανδρωμένο όχημα σε αυτή την περιοχή της Συρίας.

«Ο συριακός στρατός κτύπησε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνώρισης,το οποίο εισήλθε στον εναέριο χώρο στην περιοχή Tel Tamra. Ο στρατός το ανάγκασε να επιστρέψει στις κατεχόμενες περιοχές πάνω από τη Σέρια Κανία », αναφέρει το κουρδικό δίκτυο πληροφοριών.

Σύμφωνα με αρκετές άλλες πηγές, τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Συρίας έριξαν προειδοποιητικές βολές, ωστόσο αναφέρθηκε ότι οι ίδιες δυνάμεις θα μπορούσαν εύκολα να το καταστρέψουν αλλά δεν το έπραξαν, μιας και αποτελούσε συγκεκριμένη απειλή για το ρωσικό και συριακό στρατό.

Υποστηριζόμενη από ισχυρή αεροπορική δύναμη της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, η 25η ταξιαρχία του συριακού στρατού (πρώην δυνάμεις με την επωνυμία “Τίγρεις”) συνέχισαν την προέλαση τους βόρεια του Ma’arat Al-Nu’man, καταλαμβάνοντας αρκετές περιοχές στο ανατολικό τμήμα του Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στην πρώτη γραμμή, την οποία επικαλείται ο συριακός τύπος, ο στρατός του Άσαντ κατέλαβε τις πόλεις Κάφρ Μπατσίχ, Qomhanah, Al-Hartimah, Tal Mardikh, και Jawbas αφού κατενίκησε τους φιλότουρκους τζιχαντιστές.

Αυτή η πρόοδος βόρεια του Ma’arat Al-Nu’man έρχεται καθώς ο Συριακός Αραβικός Στρατός, προσέγγισε τη στρατηγική πόλη Saraqib, η οποία βρίσκεται κατά μήκος δύο μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Ο Συριακός Στρατός σκοπεύει να καταλάβει δεκάδες χωριά και πόλεις που απομένουν υπό τον έλεγχο των Τζιχαντιστών ανατολικά του Ma’arat Al-Nu’man, προτού επιχειρήσει να καταλάβει στην συνέχεια το Saraqib.

Χάνουν παντού οι Τούρκοι, ειδικά στην Συρία, στην οποία η παρουσία ισλαμιστών ανταρτών δεν γίνεται πλέον αποδεκτή από Άσαντ και Πούτιν, ενώ σειρά θα πάρουν και οι τουρκικές δυνάμεις στην Βόρεια Συρία, πολύ σύντομα, σε μια ευθεία αναμέτρηση Άσαντ και Ερντογάν, με διακύβευμα την εθνική κυριαρχία του συριακού εδάφους.

ΠΗΓΗ