Σαν τον “διάβολο” αποφεύγουν οι Τούρκοι το ελληνικό υποβρύχιο «φάντασμα» ”214”


Σαν τον “διάβολο από το λιβάνι” αποφεύγει και φέτος το τουρκικό πολεμικό ναυτικό να αντιπαρατεθεί με ελληνικό υποβρύχιο κλάσης ”214” στο πλαίσιο της μεγάλης ανθυποβρυχιακής άσκησης του ΝΑΤΟ “DYNAMIC MANTA 2020”, η οποία άρχισε προχθες στην Κατάνια της Σικελίας.

Για μία ακόμη χρονιά το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται εκεί και συμμετέχει στην άσκηση με το υποβρύχιο “ΚΑΤΣΩΝΗΣ” και τη φρεγάτα “ΑΙΓΑΙΟΝ”.

Στην άσκηση η οποία είναι η μεγαλύτερη ανθυποβρυχιακή άσκηση της Συμμαχίας στη Μεσόγειο λαμβάνουν μέρος 9 χώρες. Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Τουρκία. 5 υποβρύχια, 9 σκάφη επιφανείας, 5 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 8 ελικόπτερα αποτελούν τη συνολική δύναμη σε θαλάσσια και εναέρια μέσα τα οποία συμμετέχουν στην “DYNAMIC MANTA 2020”.

H Τουρκία έστειλε φέτος στη Σικελία τη φρεγάτα “SALIH REIS” F-246 τύπου ΜΕΚΟ αλλά και το υποβρύχιο “MART” S-355 κλάσης “PREVEZE”. To “MART” θεωρείται σχετικά καινούργιο υποβρύχιο αφού κατασκευάστηκε το 1997 και ανέλαβε επιχειρησιακή δράση ένα χρόνο αργότερα όπως ακριβώς και η τουρκική φρεγάτα.

Ωστόσο, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος οι Τούρκοι φαίνεται ότι ζήτησαν από το Συμμαχικό Στρατηγείο Allied Maritime Command(MARCOM) με έδρα το Northwood στην Αγγλία, τόσο το υποβρύχιο “MART” όσο και η φρεγάτα “SALIH REIS” να μη συμμετέχουν σε κανένα από τα σενάρια ανθυποβρυχιακού πολέμου με αντίπαλο το Ελληνικό υποβρύχιο αναφέρει το newpost.gr

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δυνατότητες που Type 214 “Παπανικολής”