"Θερίζουν" τις ΤΕΔ στην Ιντλίμπ: 34 Τούρκοι νεκροί από επίθεση του Συριακού Στρατού

Σε πανικό ο Ερντογάν για την κατακόρυφη αύξηση στις απώλειες Τούρκων στρατιωτικών
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 34 Τούρκοι στρατιώτες είναι νεκροί.

«Η αεροπορική επίθεση έγινε μεταξύ των πόλεων Μπαλουόν και Αλ-Μπάρα της επαρχίας Ιντλίμπ και ήταν απάντηση στους Σύρους αντι-καθεστωτικούς, που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό, για την ανακατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης Σαρακέμπ το πρωί της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου», αναφέρει το Παρατηρητήριο.

Έκτακτη στρατιωτική σύσκεψη συγκάλεσε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Λευκό Παλάτι, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιντλίμπ της Συρίας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον εννέα Τούρκοι στρατιώτες είναι νεκροί.

Άλλες φήμες στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για επίθεση ρωσικών μαχητικών κατά τουρκικών στρατευμάτων στο Ιντλίμπ της Συρίας με τουλάχιστον 50 Τούρκους νεκρούς και 100 τραυματίες.

Έκτακτη σύσκεψη της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του συγκάλεσε και ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

"Oι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας δέχθηκαν αεροπορικές επιθέσεις από τις κυβερνητικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα, εννέα άνδρες μας να σκοτωθούν", δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Hatay Rahmi Dogan στα μέσα ενημέρωσης αργά την Πέμπτη.

Περισσότεροι Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν, αλλά ο αριθμός τους είναι μέχρι στιγμής ασαφής. Η δήλωση έρχεται μέσα από μια υψηλού επιπέδου συνάντηση για την ασφάλεια της Τουρκίας, η οποία προεδρεύεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πιθανώς αφορά το εν λόγω περιστατικό.

Μη επαληθευμένες πληροφορίες εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύβσης, υποστηρίζοντας ότι δεκάδες τουρκικού προσωπικού σκοτώθηκαν σε μια ρωσική αεροπορική επίθεση, και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και ότι τα νοσοκομεία αγωνιζόταν να αντιμετωπίσουν την εισροή των τραυματιών.

Τίποτα από αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από την Άγκυρα ή Μόσχα-ΔαμασκόΠΗΓΗ