ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Η ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ κατάσταση σε ό,τι αφορά τις αποδοχές του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αποτυπώθηκε σε απάντηση στη Βουλή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Σημειώνουμε ότι τα στελέχη δεν έχουν λάβει καμία αμοιβή για τη νυχτερινή τους εργασία, όπως νομοθετήθηκε το 2017, καθώς και ότι από την 01/01/2017 δεν λαμβάνουν ούτε το επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας, εφόσον δεν καταβάλλεται η ως άνω αποζημίωση για τη νυχτερινή τους εργασία.

«Είναι προφανές ότι η άρνηση του υπουργείου Οικονομικών μέχρι σήμερα για την υπογραφή της οικείας ΚΥΑ για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που εργάζεται κατά τις νυχτερινές ώρες, πηγάζει από τις υφιστάμενες δημοσιονομικές συνθήκες και την υποχρέωση διαφύλαξης της ακεραιότητας του εκάστοτε εκτελούμενου προϋπολογισμού προκειμένου να αποτραπούν επιπτώσεις στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής των ετών 2019-2022».

Αυτή ήταν η απάντηση του Ν. Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη, με θέμα «Καταβολή αποζημιώσεων και εφαρμογή του ωραρίου εργασίας στο μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ωστόσο, επισημαίνει ο κ. Παναγιωτόπουλος, βούληση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η άμεση προώθηση νέου σχεδίου ΚΥΑ, προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα για το τρέχον οικονομικό έτος (2020). Το ΥΕΘΑ συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Οικονομικών, εξαντλώντας στη βάση της εκάστοτε υπάρχουσας δημοσιονομικής πραγματικότητας όλα τα περιθώρια Σε κάθε περίπτωση όμως η πολιτική που θα εφαρμοσθεί ανήκει στην αρμοδιότητα του εν λόγω υπουργείου, διευκρινίζει περαιτέρω. Να δούμε...

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ