Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν – Γιατί ανησυχούν οι ΗΠΑ


Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ που παρακολουθούν στενά την ασιατική χώρα, αποκάλυψαν ότι ο εκκεντρικός ηγέτης φέρεται να υποβλήθηκε σε σοβαρή εγχείρηση και να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απουσίαζε από τα προ ολίγων ημέρων γενέθλια του παππού του, στις 15 Απριλίου και η απουσία του από την Πιονγιάνγκ δημιούργησε ερωτηματικά. Ο Κιμ εμφανίστηκε τελευταία φορά στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας στις 11 Απριλίου. Προς το παρόν δεν υπάρχει διάψευση ή επίσημη επιβεβαίωση από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.


Σύμφωνα με τo Daily NK, έχει υποβληθεί σε «καρδιαγγειακή χειρουργική επέμβαση», έχει αναρρώσει σε μεγάλο βαθμό και βρίσκεται στο Ιατρικό Κέντρο Χιανγκσάν, ένα «νοσοκομείο αφιερωμένο στην οικογένεια Κιμ».

Όπως σημειώνει το Associated Press τα σενάρια σε ό,τι αφορά τον Κιμ Γιονγκ Ουν τις περισσότερες φορές έχουν ως αφορμή την παρουσία του ή μη σε σημαντικά γεγονότα στη Βόρεια Κορέα. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει διάψευση ή επίσημη επιβεβαίωση από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα διατηρεί πυρηνικό οπλοστάσιο και υπάρχουν πιο ακραίοι από τον Κιμ, έχει προκαλέσει συναγερμό στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και κατ’ επέκτασην σε όλον τον πλανήτη.

πηγή kontranews.gr