Πού θα είναι υποχρεωτική η μάσκα από τις 4 Μαΐου – Δείτε τη λίστα


Αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας θα γίνουν οι μάσκες από τη Δευτέρα, ημέρα έναρξης της άρσης των μέτρων περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού.

Μαζί με την κοινωνική απόσταση, η μάσκα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά όπλα στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Ακολουθούν, λοιπόν, αναλυτικές οδηγίες για το πού είναι προαιρετική, πού υποχρεωτική η χρήση του και για ποιους από τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Για εργαζόμενους είναι υποχρεωτική η χρήση σε:



Μέσα μεταφοράς (και πολίτες)

Σούπερ μάρκετ

Παντοπωλεία

Ταξί

Κομμωτήρια (και πολίτες)

Καταστήματα τροφίμων

Κέντρα αισθητικής (και πολίτες)

Διαγνωστικά εργαστήρια και νοσοκομεία

Καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού

Βιβλιοπωλεία, καταστήματα πώλησης εφημερίδων και γραφικής ύλης

Αθλητικά είδη

Ακουστικών βαρηκοΐας

Εμπόριο φυτών

Σχολές οδηγών

Καταστήματα τυχερών παιχνιδιών

Οι εργαζόμενοι σε ΚΤΕΟ υποχρεωτικά θα φορούν μάσκα

Οπτικά είδη

Φαρμακεία

Δημόσιες υπηρεσίες

Παραμένει προαιρετική η χρήση της στα σχολεία καθώς επίσης και σε ανοικτούς χώρους υψηλού συνωστισμού.

Είναι ασαφές τι ισχύει σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων όπου δεν εισέρχονται πολίτες αν και η κατεύθυνση παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι για όποιον δεν φορά μάσκα, το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 150 ευρώ. Την επιβολή προστίμου σε όσους δεν τηρούν το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους ανακοίνωσε ο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης.

«Όπου (σ.σ. η χρήση μάσκας) είναι υποχρεωτική, ναι», απάντησε ο ίδιος σε σχετικό ερώτημα. «Θεωρούμε ότι εκεί η κοινωνική συνείδηση, ο αυτοέλεγχος του κάθε πολίτη θα οδηγήσουν σε συμμόρφωση. Πρόκειται άλλωστε για την υγεία του καθενός, και για την υγεία του κοινωνικού συνόλου», πρόσθεσε.

newpost.gr