Το Ισραήλ διαψεύδει τα ερντογανικά παραμύθια ότι θα ορίσει ΑΟΖ με την Τουρκία




Το Ισραήλ διέψευσε την άθλια τουρκική προπαγάνδα ότι προχωρά σε οριοθέτηση ΑΟΖ με την Τουρκία. Εξάλλου η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ μόνο φιλοτουρκική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το ισλαμικό καθεστώς Ερντογάν, που αποτελεί βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δεν διστάζει να διαδώσει τα πιο φαιδρά ψέμματα για να εξυπηρετήσει την προπαγάνδα του.

Η Τουρκία είναι μια χώρα σε βαθιά απελπισία, από στιγμή σε στιγμή μπορεί να βυθιστεί σε ένα εμφύλιο, προσπαθεί λοιπόν απελπισμένα να εξάγει την εσωτερική της ανασφάλεια.

Τις προηγούμενες ώρες κυκλοφόρησε από την Τουρκία η πληροφορία ότι υπέγραψαν ή υπογράφουν συμφωνία με το Ισραήλ, ανάλογη μ΄ αυτή που έχουν υπογράψει με το ισλαμικό καθεστώς της Τρίπολης στη Λιβύη, για οριοθέτηση μεταξύ τους ΑΟΖ.

Το Ισραήλ διέψευσε κατηγορηματικά τα τουρκικά ψεύδη.

Ειδικά αυτή τη περίοδο και με την κυβέρνηση που έχει σχηματιστεί στο Ισραήλ, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για οποιαδήποτε συμφωνία Τουρκίας-Ισραήλ.



Μάλιστα, με μια πολύ ξεκάθαρη της ανάρτηση στο Twitter, η Ισραηλινή Πρεσβεία στην Άγκυρα δήλωσε ότι δεν υπάρχει δόση αλήθειας στους ισχυρισμούς τουρκικών ΜΜΕ περί οριοθέτησης ΑΟΖ με την Τουρκία.


ΠΗΓΗ