Συντριβή ελικοπτέρου στην Κεφαλονιά: Νεκρά θεωρούνται τα έξι μέλη του πληρώματος


Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Καναδά ανακοίνωσαν ότι και τα έξι μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε στο Ιόνιο Πέλαγος, θα πρέπει να θεωρούνται νεκρά.

Και επισήμως νεκρά θεωρούνται τα έξι μέλη του πληρώματος του στρατιωτικού ελικοπτέρου, το οποίο κατέπεσε στα ανοικτά της Κεφαλονιάς, το βράδυ της Τετάρτης.

«Τα πέντε αγνοούμενα μέλη του πληρώματος, τα οποία αναζητούνται, θεωρούνται και επισήμως νεκρά» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων του Καναδά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες διάσωσης έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τη σορό μόνο ενός ατόμου, μίας 24χρονης γυναίκας, ονόματι Άμπιγκεϊλ Κάουμπροου.



Οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων πέντε σορών παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη, με τη συμμετοχή και ελληνικής ομάδας διάσωσης.

Το μοιραίο ελικόπτερο απονηώθηκε από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού του Καναδά, στη Μεσόγειο Θάλασσα, στο πλαίσιο άσκησης του ΝΑΤΟ.

Τα ίχνη του χάθηκαν από τα ραντάρ το βράδυ της Τετάρτης. Λίγες ώρες αργότερα, εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια στα δυτικά της Κεφαλονιάς, στο Ιόνιο Πέλαγος, εντός του FIR της Ρώμης.

Ο υπουργός Άμυνας του Καναδά, διαμήνυσε ότι τα αίτια της συντριβής παραμένουν «άγνωστα», παρότι έχουν ανακτηθεί οι συσκευές καταγραφής φωνής και πτήσης από το εσωτερικό του πιλοτηρίου.