Εντοπίστηκε πρόβλημα υπερθέρμανσης στα μαχητικά F-35




Σχετικό γραφείο του ελβετικού υπουργείου Άμυνας που είναι επιφορτισμένο με την προμήθεια αμυντικού υλικού, έκρινε ότι η μετάκαυση του κινητήρα του μαχητικού F-35 προκαλεί υπερθέρμανση στο άκρο του μαχητικού.

Πιο συγκεκριμένα η Military Intelligence Service (SRM) ανάφερε το συγκεκριμένο εύρημα της ως ένα σοβαρό πρόβλημα στα μαχητικά F-35B και F-35 jets, προς το Swiss Federal Department of Defense (DDPS) ως ότι

“The F-35B and F-35C jets suffer from serious problems when using afterburning. Post combustion, an excessive increase in heat at the rear of the aircraft has been observed,”



Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρουσιάζεται έπειτα από αύξηση στην ώθηση κατά την διάρκεια υπερηχητικών πτήσεων, απογειώσεων και κατά την διάρκεια εμπλοκών.

Το πρόβλημα της υπερθέρμανσης προκαλεί “bubbling and blistering” στο radar-absorbent material (RAM) και στις οριζόντιες επιφάνειας της ουράς του και της κεραίας, με την πιθανότητα πρόκλησης και ζημιών στους αισθητήρες που βρίσκονται στα συγκεκριμένα σημεία.

Tο F-35A αν και δεν είναι μεταξύ των εκδόσεων του μαχητικού που παρουσιάζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, συμμετέχει μαζί με το Eurofighter Typhoon, το Dassault Rafale, το Boeing F/A-18E/F Super Hornet και το Saab's JAS-39E/F Gripen στο πρόγραμμα αντικατάσταση των Northrop F-5 Tiger IIs της ελβετικής Αεροπορίας ύψους 8 δις δολαρίων.