Γεωργιάδης για Αγία Σοφία: Έχουμε σε ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις μας


Είναι παρανοϊκός ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΗΑγία Σοφία γίνεται τζαμί, μία κίνηση αναμενόμενη από τον Ερντογάν, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, την οποία έκανε για να «στρέψει την Τουρκία προς έναν οθωμανισμό».

«Η Δύση αντιδρά όπως αντιδρούσε πάντα [...] Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι ότι το έκανε για να επηρεάσει τις σχέσεις μαζί μας» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε: «Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι με ψυχραιμία να προετοιμαστούμε και να έχουμε σε ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση της Δύσης και δη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα κριθεί εν πολλοίς στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Γεωργιάδης προέβλεψε ότι «η Δύση θα εκφράσει τη δυσφορία της, με έναν τρόπο διπλωματικό».

«Η Τουρκία στο τέλος θα καταστραφεί γιατί έχει το σύνδρομο της Μαντάμ Σουσούς, νομίζει ότι είναι ισχυρότερη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα», εκτίμησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρατηρώντας ότι, «έχει φέρει απέναντί του μεγάλες δυνάμεις, όπως τη Γαλλία, το μισό αραβικό κόσμο». Μάλιστα χαρακτήρισε «παρανοϊκό» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.