Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έκοψαν αυτοβούλως τις άδειες τους


Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι δεν ήταν λίγα εκείνα τα στελέχη που από μόνα τους είτε διέκοψαν την άδεια τους, είτε μετέβησαν- ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας- σε ελάχιστο χρόνο εντός των μονάδων τους ώστε να δηλώσουν παρόντες στην γιγαντιαία κινητοποίηση που έγινε με εντολή του «πρασινοσκούφη» Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, αναφέρει το Hellas Journal.

Από μόνο του αυτό αναδεικνύει την θέληση και την ψυχή που κρύβει μέσα του το κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο τιμά με κάθε τρόπο τον όρκο που έχει δώσει προς την πατρίδα.

Και επειδή η αυξημένη ετοιμότητα δεν κατέβηκε επίπεδο τόσο η παρουσία των μονάδων επιφανείας στο Αρχιπέλαγος, όσο και τα «μπλε φτερά» παραμένουν ως έχουν μέχρι αυτή την στιγμή, οπλισμένα και έτοιμα για όλα!

Ορισμένα από τα πολεμικά πλοία οδηγούνται βέβαια σε λιμένες του Ανατολικού Αιγαίου για τον ανεφοδιασμό αλλά και για σύντομη ξεκούραση των πληρωμάτων, όμως παραμένουν ως αποτρεπτική δύναμη «στην αυλή του σπιτιού τους», όπως λένε χαρακτηριστικά τα ίδια τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, εννοώντας τα νερά του Αρχιπελάγους.

Και αυτό το έχουν αποδείξει όλα τα μάχιμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία με κάθε ευκαιρία εκτός από την επίδειξη σημαίας στο Ανατολικό Αιγαίο, όποτε έχει απαιτηθεί έκαναν με μνημειώδη επαγγελματισμό και ψυχραιμία τη δουλειά τους.

Άλλωστε και μέσα από το στήσιμο στη ναυτική «σκακιέρα» του Αιγαίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, ανέδειξαν γι ´ ακόμη μια φορά το μεγαλείο της Ελληνικής ναυτοσύνης, κάνοντας πράξη το δόγμα του Π.Ν., «κάθε βράχος και σημαία».

Σε ότι αφορά την Αν. Μεσόγειο και το σημείο της navtex , η από νωρίς Ελληνική σημαία και η παρουσία πλοίων, έστειλε κι εκεί μηνύματα αποτροπής.

Αλλά και η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Αντιπτέραρχοι Γεώργιος Μπιούλης και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Θεμιστοκλής Μπουρολιάς είχαν έτοιμα τα «γεράκια» από Πτέρυγες Μάχης και αεροδρόμια επιφυλακής σε νησιά ώστε να απογειώσουν μεγάλους σχηματισμούς, πλήρους αεροπορικής υπεροχής!

Τις ετοιμότητες και κινήσεις των χερσαίων δυνάμεων επιτηρούσε από την πρώτη στιγμή ο Α’ ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλουσης ο οποίος έδωσε ιδιαίτερες κατευθύνσεις προς τις μονάδες κυρίως του Έβρου αλλά και στους σχηματισμούς των νησιών. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αλλά και ο Αρχηγός ΓΕΣ, περαμένουν σε ανοιχτή γραμμή και με το επιχειρησιακό κέντρο της ΑΣΔΕΝ και τον «Μανιάτη» Στρατηγό, Πέτρο Δεμέστιχα.