Τα καλοκαιρινά μελτέμια έχουν καθηλώσει τους Τούρκους – Περιμένουμε την επόμενη κίνηση τους


Προβληματισμένοι για το «κέντημα» που έχουν κάνει οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε όλο το αρχιπέλαγος και κυρίως στο νότιο ανατολικό τμήμα, δείχνουν οι νευρικοί γείτονες μας τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με Επιτελείς που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Η «κατάληψη» από το Πολεμικό Ναυτικό τμημάτων των καυτών θαλάσσιων ζωνών που έχει βάλει στο μάτι η Άγκυρα, φαίνεται ότι είναι η τελευταία κίνηση του Ελληνικού Επιτελείου.

Μονάδες επιφάνειας και όχι μόνο, ήδη αποσυντονίζουν τους προκλητικούς Τούρκους, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα τραβήξουν το σχοινί της έντασης. Καιρό άλλωστε επιδιώκουν το επεισόδιο, όπως επίσης το να σύρουν την Αθήνα σε τραπέζι διαπραγματεύσεων.

Από την άλλη πλευρά ο Αίολος με τα καλοκαιρινά μελτέμια, έχει υποχρεώσει τους Τούρκους κυβερνήτες των πολεμικών πλοίων να τα οδηγήσουν σε απάνεμα σημεία εντός των δικών τους νερών.

Γι αυτό και το Ελληνικό Επιτελείο, ομιλεί για «αμετάβλητη» κατάσταση στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, δηλαδή ότι δεν έχει υπάρξει απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων που περιμένουν εντολές για το πως θα κινηθούν.

Η αναμονή αυτή πάντως δίνει την ευκαιρία για αναδιατάξεις ή και για ένα «κρυφτό» με διαρκείς αλλαγές θέσεων των μονάδων επιφάνειας.