Στ. Γκίκας: «Σημαντική η τιμητική Παροχή για τους Έλληνες Οπλίτες που πολέμησαν στην Κύπρο»


Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται σήμερα σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην θεσμοθέτηση ισόβιας τιμητικής παροχής στους Έλληνες οπλίτες που συμμετείχαν στα γεγονότα της Κύπρου το 1964, 1967 και 1974.

Ο Βουλευτής έκανε λόγο για μία σημαντική κίνηση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, την οποία και χαιρέτησε.

Υπενθύμισε ότι τον Ιούλιο του 2007, και πάλι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Ευελπίδων, απένειμε παράσημα στους οπλίτες που πολέμησαν στην Κύπρο, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την σημαντική τους προσφορά προς το Ελληνικό Έθνος.

«13 χρόνια μετά, πάλι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναγνωρίζει την προσφορά τους», σημείωσε.

Ο κ. Γκίκας έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι αυτές τις ημέρες η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί εναλλακτικό κάμπινγκ στα μονοπάτια των ανταρτών στο Γράμμο και στο Βίτσι, όπου πραγματοποιήθηκαν σκληρές μάχες κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο.

«Θα περίμενα, ότι στο πλαίσιο της Εθνικής Συμφιλίωσης, μετά από τόσα χρόνια, να πήγαιναν και στα μονοπάτια του Εθνικού Στρατού, στα Τρία Σύνορα, στον Προφήτη Ηλία Μυροβλήτη, στο Τσάρνο ή στο Σκίτζι.», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την αναφορά του τόνισε ότι αυτή την περίοδο «που απαιτείται Εθνική ενότητα, τέτοιες κινήσεις από πολιτικές νεολαίες δεν προσφέρουν Εθνική υπηρεσία.»