Σε απευθείας μετάδοση με κάμερες στη στολή τους θα επιχειρούν οι αστυνομικοί


Μίνα Καραμήτρου

Κάμερες οι οποίες μάλιστα θα μεταδίδουν απευθείας εικόνα online στο κέντρο επιχειρήσεων θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν στις στολές τους ως εξοπλισμό οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην ΟΠΚΕ στην ομάδα ΔΡΑΣΗ και στα ΜΑΤ.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία για τη νομοθετική ρύθμιση και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Στόχος των επιτελών της Κατεχάκη είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο οι κάμερες να έχουν τοποθετηθεί και να λειτουργούν κανονικά.

Με αυτό τον τρόπο, εκτιμούν οι Αρχές, ότι θα υπάρχει σαφή εικόνα ανά πάσα ώρα και στιγμή όχι μόνο για τον τρόπο που λειτουργούν οι αστυνομικοί αλλά και για την πραγματική εικόνα ενός περιστατικού που έχουν κληθεί να διαχειριστούν.

Οι μικροκάμερες θα πρέπει να είναι συγκεκριμένων διαστάσεων και ειδική ομάδα ήδη καταρτίζει τον κατάλογο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν.

Ακόμη, δεν έχει διευκρινιστεί εάν κάμερες θα φορούν όλοι οι αστυνομικοί των ομάδων που προαναφέρθηκαν ή μόνο οι επικεφαλής τους.

Πάντως οι επιτελείς της Κατεχάκη θεωρούν ότι ιδανικό θα ήταν κάμερες να φέρουν όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις συγκεκριμένες ομάδες.