ΠΟΕΣ: Μεταθέσεις Στρατιωτικού Προσωπικού


Έγγραφο της ΠΟΕΣ με θέμα τις Μεταθέσεις Στρατιωτικού Προσωπικού

ΘΕΜΑ : Μεταθέσεις Στρατιωτικού Προσωπικού

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1202/19.8.2020 έγγραφό μας

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Με το παρόν έγγραφό μας, σε συνέχεια του σχετικού, επιτρέψτε μας να συμπληρώσουμε προβλήματα που παρουσιάστηκαν μετά την αναστολή των αδειών του προσωπικού και κατ΄ επέκταση των μεταθέσεων των μετατιθέμενων συναδέλφων μας, που επηρεάζουν σημαντικά τόσο τους ίδιους όσο και σοβαρότερα τις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα μας εγνώσθη ότι με τον προγραμματισμό των μεταθέσεων στελέχη δέσμευσαν (και κατέβαλλαν τα αντίτιμα των εισιτηρίων) θέσεις για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τα οχήματα τους (συνοδευόμενα και από οικοσκευές) στα ακτοπλοϊκά μέσα μεταφοράς, πλην όμως με την αναστολή τούτων (αδειών - μεταθέσεων) οι ημερομηνίες αλλάζουν (χωρίς να υπάρχει ενημέρωση των ιδίων για νέες ημερομηνίες) και κατά συνέπεια οι δεσμευθείσες θέσεις ακυρώνονται, χωρίς να υπάρχει νέος προγραμματισμός και άρα νέα δέσμευση, στην προσπάθειά τους δε, μετά από επικοινωνία τους με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, αρμόδιοι υπάλληλοι τους γνώρισαν ότι καμία δέσμευση ή αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει από τις εταιρίες, σε κάποιες δε των περιπτώσεων οι δεσμευμένες θέσεις, ιδίως των ΙΧΕ, φτάνουν μέχρι και τα μέση Σεπτέμβρη, μετακυλίοντας το πρόβλημα στα ίδια τα στελέχη.

Γνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών, παρακαλούμε όπως καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για:

- έγκαιρη ενημέρωση των στελεχών που μετατίθενται, για την ημερομηνία μεταθέσεώς τους, ώστε έγκαιρα στη συνέχεια να φροντίσουν για τη δέσμευση θέσεων στα μέσα μεταφοράς και τη μεταφορά της οικοσκευής τους.

- Δέσμευση με μέριμνα και ευθύνη της Υπηρεσίας θέσεων στα μέσα μεταφοράς (ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, οδικά) για το προσωπικό που μετατίθεται, μετά των οικογενειών τους και την εξασφάλιση έγκαιρης μεταφοράς των οικοσκευών των μετατιθέμενων, όπως ακριβώς συμβαίνει στους σύγχρονους Ευρωπαϊκούς Στρατούς.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.