Το μέλλον έφτασε. Πιλότος χάνει κατα κράτος στον αέρα από… ρομπότ


Το μέλλον έφτασε και ένας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ βίωσε από πρώτο χέρι τις συνέπειες της εξέλιξης της τεχνολογίας.

Ένα σύστημα τεχνικής νοημοσύνης κατάφερε να κερδίσει κατακράτως στον «αέρα» έναν πιλότο της USAF σε μία απεικόνιση αερομαχίας με μαχητικά F-16.

Το AlphaDogfight Trials του αμερικανικού στρατού διοργανώθηκε από την Υπηρεσία Προχωρημένων Ερευνών Άμυνας – ένα μυστικό τμήμα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ υπεύθυνο για την ανάπτυξη φουτουριστικών τεχνολογιών.

Το πιλοτικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που αναπτύχθηκε από την Heron Systems, νίκησε όλους τους αντιπάλους του στο πεδίο της τεχνολογίας προτού φτάσει να ανταγωνιστεί με το έμψυχο δυναμικό της USAF. Εκεί, σε μία εικονική αερομαχία με τη χρήση κράνους VR, ο υπολογιστής κατάφερε να κερδίσει τον πιλότο σε 5 πιθανά σενάρια μάχης.

«Γίναμε μάρτυρες της ενηλικίωσης της τεχνητής νοημοσύνης» αναφέρει ο υπεύθυνος του προγράμματος AlphaDogfight Trials και συνεχίζει, «οι δοκιμές αυτές έχουν να κάνουν με την αύξηση της εμπιστοσύνης των στρατιωτικών τμημάτων στην τεχνολογία AI. Εάν τα συστήματα μας καταφέρουν να κερδίσουν τον σεβασμό ενός πιλότου F-16, θα έχουμε κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη της αποτελεσματικής συνεργασίας ανθρώπων και μηχανών στον τομέα του πολέμου».

Πηγή: independent