Το ''βρώμικο'' τουρκικό σχέδιο ''πίσω'' από την αποστρατικοποίηση των νησιών μας



Τι ύποπτο σχέδιο έχουν στο μυαλό τους οι Τούρκοι

Μετά την δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού κ.Μητσοτάκη περί ανύπαρκτου ζητήματος αποστρατικοποίησης των ελληνικών νήσων, ο τουρκικός τύπος (εφημερίδες Hurriyet- Yeniakit) επαναφέρει το ζήτημα ακόμα πιο δυναμικά, τονίζοντας ότι αυτό θα τεθεί στις διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδος-Τουρκίας οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.      

“Εφόσον το ζήτημα αυτό αναφέρεται στην γραπτή δήλωση που δημοσιεύθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (NSC) υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη, θα τεθεί και στην ατζέντα που θα παρουσιαστεί στην ελληνική πλευρά”, γράφει τουρκική εφημερίδα Yeniakit.    

Η Τουρκία θα επιχειρήσει να παίξει με "τον αφοπλισμό των νησιών μας", επικαλούμενη την συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και την συμφωνία του Παρισιού του 1947, αλλά δεν μπορεί να αποδείξει σε καμία περίπτωση ότι απειλείται η τουρκική ενδοχώρα από τις ελληνικές δυνάμεις.

Το ύποπτο τουρκικό σενάριο για τα νησιά μας θα ήταν  μια (απίθανη) απόσυρση των ελληνικών δυνάμεων αρχικά, η οποία σε συνδυασμό με μια σταθερή ροή προσφύγων από τα τουρκικά παράλια θα αλλοίωνε σταδιακά και σε βάθος ετών τον πληθυσμό σε αυτά. Στην συνέχεια μετά από χρόνια οι Τούρκοι να υποκινούσαν πιθανόν ακόμα και ένα προκλητικό ζήτημα αυτονόμησης σε κάποια από τα νησιά μας.

Αυτό ακριβώς το σενάριο υλοποιούν όμως οι Τούρκοι και στην Συρία αλλά και το Ιράκ, με την εκδίωξη του τοπικού πληθυσμού με διάφορους τρόπους ενώ στην συνέχεια υλοποιούν την μετακίνηση είτε τουρκόφιλων, είτε Τουρκμένων στα εδάφη αυτά.

Μιλάμε για ένα πραγματικά οθωμανικής έμπνευσης σενάριο, το οποίο υλοποιούσαν οι Οθωμανοί πρόγονοι τους όταν “φύτευαν” ισλαμικές μειονότητες μέσα στις χριστιανικές, την περίοδο της κατάκτησης της Μικράς Ασίας και των Βαλκανίων, με τις συνέπειες να τις βλέπουμε ακόμη και σήμερα ( Κόσοβο, Βοσνία κά).