Έρχονται νωρίτερα τα Rafale - Το χρονοδιάγραμμα των παραλαβών



Στην Ελλάδα θα φτάσουν συνολικά 14 μονοθέσια και 4 διθέσια μαχητικά αεροσκάφη.

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται για να φτάσουν στην Ελλάδα νωρίτερα από ότι προβλεπόταν αρχικά τα πρώτα γαλλικά μαχητικά Ραφάλ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στόχος είναι γίνει η παραλαβή των πρώτων έξι μεταχειρισμένων μαχητικών τον Ιανουάριο του 2021.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει τα έξι καινούρια Ραφάλ να φτάσουν στην 114 Πτέρυγα Μάχης την άνοιξη και η παραλαβή να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι με τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα μαχητικά. Στην Ελλάδα θα φτάσουν συνολικά 14 μονοθέσια και 4 διθέσια μαχητικά αεροσκάφη.

Τον Ιανουάριο, ομάδα χειριστών και ιπτάμενοι, αναμένεται να μεταβούν στη Γαλλία προκειμένου να εκπαιδευτούν και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με Γάλλους εκπαιδευτές, ώστε στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα να στηθεί ένα Κέντρο Εκπαίδευσης των χειριστών για τα Ραφάλ.

Η Αθήνα ζητά όλα τα αεροσκάφη να είναι της έκδοσης F3R, που σημαίνει ότι θα μπορούν αν φέρουν όλα τα όπλα που έχει στο οπλοστάσιο της η Πολεμική Αεροπορία αλλά και τους πυραύλους Meteor εφόσον τους προμηθευτεί. Αυτό είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα του εν λόγω μαχητικού αεροσκάφους έναντι των αεροσκαφών άλλου τύπου που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας.