Έβρος – Ντοκουμέντο: Τούρκοι στρατιωτικοί ψάχνουν περάσματα και καθοδηγούν διακινητές!



Ένα βίντεο-ντοκουμέντο παρουσίασε η Μήνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο του ΟΡΕΝ όπου Τούρκοι στρατιωτικοί υποδεικνύουν περάσματα σε μετανάστες στον Έβρο όπου προσπαθούν για ακόμη μία φορά να τους διευκολύνουν να φτάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συνοριοφύλακες μας να έχουν να διαχειριστούν ένα τέτοιο περιστατικό σαν και αυτό που κατέγραψε το βίντεο και έλαβε χώρα στις 17/10 λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην περιοχή Μέγιστη όταν Έλληνες συνοριοφύλακες εντόπισαν πέντε στρατιώτες Τούρκους.

Όπως φαίνεται στο βίντεο οι Τούρκοι έχουν κανονικά τον οπλισμό τους και έχουν κατέβει στην όχθη του ποταμού μαζί με τέσσερις πολίτες. Αμέσως σήμανε συναγερμός στους συνοριοφύλακες στον Έβρο και λίγη ώρα αργότερα το παρατηρητήριο που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω εντόπισε από την πλευρά της Τουρκίας να υπάρχουν βανάκια με αλλοδαπούς!

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές βρέθηκαν μπροστά άλλη μία φορά σε ένα περιστατικό όπου Τούρκοι στρατιώτες με τον οπλισμό τους δείχνουν περάσματα και σημεία επάνω στον Έβρο. 

Οι αρχές απλώθηκαν κατά μήκος του ποταμού Έβρου και προσπάθησαν να δουν εάν θα υπάρξει κάποια κίνηση. Ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από την απέναντι πλευρά και η οποιαδήποτε προσπάθειά τους ακυρώθηκε.