Τροµοκρατικό χτύπηµα µε στόχο την Ελλάδα-Συναγερμός στην ΕΥΠ



ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ - ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΖΑΜΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΓΙΑΦΚΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ έχει σημάνει στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, για τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων από ακραίους ισλαμιστές.

Οι Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες δεν αποκλείουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα, το οποίο μπορεί να παρουσιαστεί ως ενέργεια Τζιχαντιστών, αλλά στην ουσία θα αποτελεί συμβόλαιο της ΜΙΤ.

Οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν απροκάλυπτα πολλά δίκτυα Τζιχαντιστών στο εξωτερικό, που έχουν μείνει ορφανά μετά την κατάρρευση του λεγόμενου ισλαμικού κράτους. Εξάλλου ο στρατιωτικός βραχίονας του ISIS έχει τεθεί στην υπηρεσία της Τουρκίας και πολεμάει στη Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πρόσφατα ομάδες Τζιχαντιστών έκαναν την εμφάνισή τους στα σύνορα του Έβρου, εκτοξεύοντας απειλές σε βάρος της Ελλάδας.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί στην ΕΥΠ είναι ότι μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει στοχοποιήσει τη Γαλλία και τον Εμανουέλ Μακρόν και να επιχειρεί να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά ακραίων ισλαμιστών, αλλά δεν αποκλείεται να βρεθεί στο στόχαστρο και η Ελλάδα.

Με δεδομένο ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα προκαλούν αποσταθεροποίηση, η Τουρκία έχει κάθε συμφέρον να αποδυναμώσει στην παρούσα φάση την Ελλάδα.

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ βρίσκονται οργανώσεις Τζιχαντιστών που συνδέονται με την Τουρκία και χρηματοδοτούνται από τον Ερντογάν.

Στην Αθήνα έχουν τεθεί σε καθεστώς παρακολούθησης δεκάδες παράνομα τζαμιά, τα οποία οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν ως γιάφκες.

Σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ, μαρκάρονται όλοι οι ύποπτοι για σχέσεις με ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις. Παράλληλα ενισχύονται τα μέτρα ασφάλειας σε δομές και επιχειρήσεις που συνδέονται με τη Γαλλία, που αποτελεί κόκκινο πανί για τους ακραίους ισλαμιστές.

Στην Κατεχάκη εκτιμούν ότι οι ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις δεν έδρασαν ποτέ στην Ελλάδα.

Στη χώρα μας δεν εκδηλώθηκε καμία τρομοκρατική επίθεση στη διάρκεια της επίμαχης περιόδου, που είχαν γίνει σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων σε Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία. Τώρα όμως, η κατάσταση είναι διαφορετική.

Τα απομεινάρια του ISIS χρηματοδοτούνται από τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Ομάδες Τζιχαντιστών εκπαιδεύονται στην Τουρκία και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται ως μισθοφορικά στρατεύματα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα δίκτυα του ISIS που έχουν απομείνει στην Ευρώπη. Γι’ αυτό οι Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό για να αποτρέψουν ένα προβοκατόρικο τρομοκρατικό χτύπημα.