Οι Τουρκοαζέροι προελαύνουν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Έφτασαν 10 χλμ. έξω από την πρωτεύουσα Στεπανακέρτ



Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, υποστηριζόμενες από τουρκικά μαχητικά UAV, τουρκικές ειδικές δυνάμεις και μισθοφόρους από την Συρία έχουν προελάσει βαθιά μέσα στο έδαφος της αυτόνομης αρμενικής δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ και πλέον απέχουν μόλις 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Στεπανακέρτ! 

Συγκεκριμένα πολιορκούν μια πόλης 5 χιλιόμετρα την Σούσα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ που βρίσκεται στα προάστεια του Στεπανακέρτ.

Για να το βάλουμε σε «κλίμακα Αθήνας» οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται με κέντρο την Ομόνοια στην... Φιλοθέη!

Με συνδυασμένες επιχειρήσεις UAV, βαρέως πυροβολικού, αρμάτων μάχης και ρίχνοντας μεγάλες δυνάμεις στα σημεία που έχει υποστεί ρωγμή το αμυντικό οικοδόμημα των Αρμενίων, δυστυχώς είναι έτοιμη να καταλάβουν την πρωτεύουσα Στεπενακέρτ με τις χιλιάδες των Αρμενίων να είναι στο έλεος των Τούρκων για ακόμα μία φορά,

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ, Αραϊκ Χαρουτιουνιάν, δήλωσε σχετικά: 

«Ο εχθρός απέχει μερικά χιλιόμετρα από τη Σούσα, το πολύ 5 χιλιόμετρα», είπε ο Αραΐκ Χαρουτιουνιάν σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook.

«Ο βασικός στόχος του εχθρού είναι να  καταλάβει την Σούσα και όποιος ελέγχει τη Σούσα, ελέγχει το το Ναγκόρνο-Καραμπάχ», πρόσθεσε.


Στεκόμενος μπροστά από τον περίφημο καθεδρικό ναό του Ghazushetsots (Άγιος Σωτήρας), κάλεσε τους Αρμένιους να τρέξουν στην άμυνα της στρατηγικής πόλης, της δεύτερης μεγαλύτερης στο Karabakh μετά την πρωτεύουσα Στεπανακέρτ.

«Τις επόμενες μέρες πρέπει να αντιστρέψουμε αυτήν την κατάσταση στο μέτωπο και να τιμωρήσουμε τον εχθρό ακριβώς στις πύλες του Σούσι. Ας ενωθούμε και να πολεμήσουμε μαζί», είπε.

Η απόκτηση του ελέγχου της Σούσα θα ήταν μια σημαντική νίκη για τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για την κατάληψη της πρωτεύουσας Στεπανακέρτ.

Η πόλη βρίσκεται σε στρατηγικά ύψη πάνω από το Στεπανακέρτ και στον δρόμο που συνδέει την πόλη με την αρμενική επικράτεια.

Η Σούσα δέχεται τακτικά βομβαρδισμούς από τότε που ξέσπασαν οι μάχες και ο καθεδρικός ναός της υπέστη ζημιές από πυραύλους στις αρχές Οκτωβρίου.



ΠΗΓΗ