ΥΠΕΘΑ-ΓΕΕΘΑ: Στη μάχη κατά της πανδημίας οι Ένοπλες ΔυνάμειςΣτη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού μπαίνουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Tο ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ, αξιοποιώντας το προσωπικό, τα μέσα και τις υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), συνεχίζει να συνδράμει στις προσπάθειες των κρατικών φορέων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid- 19.

Η πλέον πρόσφατη δράση που έχει αναθέσει στο ΓΕΣ είναι η ανάπτυξη της 300 ΚΥΜΕΑ (Κινητή Υγειονομική Μονάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών) στον προαύλιο χώρο του 424 ΓΣΝΕ στη Θεσσαλονίκη.

Η 300 ΚΥΜΕΑ έχει δυνατότητα 50 κλινών νοσηλείας Covid-19, ενώ διαθέτει ακτινολογικό εργαστήριο, με ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση των περιστατικών.

Επίσης, το 424 ΓΣΝΕ διαθέτει κλίνες νοσηλείας και ΜΕΘ Covid-19 επ΄ ωφελεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, φιλοξενώντας ταυτόχρονα την Νευροχειρουργική και την Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του ΑΧΕΠΑ, προς εξοικονόμηση χώρων του τελευταίου.

Παράλληλα, συνεχίζεται η παραγωγή μασκών προστασίας στις εγκαταστάσεις του 700 ΣΕ (Στρατιωτικό Εργοστάσιο) προκειμένου να διανεμηθούν τόσο στο προσωπικό των ΕΔ όσο και σε αυτό του Υπουργείου Υγείας. Η δυνατότητα παραγωγής του εργοστασίου είναι 200.000 μάσκες προστασίας σε εβδομαδιαία βάση.