Θρίλερ με ελληνικό τάνκερ: Χτυπήθηκε από νάρκη στη Σαουδική Αραβία



Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από θαλάσσια νάρκη σε λιμάνι της Σαουδική Αραβίας.

Μια έκρηξη κατέστρεψε ένα πετρελαιοφόρο ελληνικών συμφερόντων στα ανοικτά των ακτών της Σαουδικής Αραβίας, στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, σύμνφωνα με το Al Jazeera.

Η έκρηξη έπληξε το MT Agrari, ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων με σημαία της Μάλτας στα ανοικτά των ακτών της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με δήλωση από τους χειριστές του Agrari που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων The Associated Press, το δεξαμενόπλοιο «δέχθηκε επίθεση από άγνωστη πηγή».

«Το Agrari χτυπήθηκε περίπου 1 μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή και υπέστη ρήγμα. Έχει επιβεβαιωθεί ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί».

Το πλοίο εξακολούθησε να επιπλέει κοντά στην ακτή και σε αυτό επιβιβάστηκαν Σαουδάραβες αξιωματούχοι, ανέφερε η εταιρεία. Η Σαουδική Αραβία δεν αναγνώρισε αμέσως το περιστατικό.

Η Ambrey, μια βρετανική εταιρεία ασφαλείας, απέδωσε την έκρηξη σε νάρκη.

Η έκρηξη έλαβε χώρα αφότου πύραυλος που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, χτύπησε εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Τζιντάχ της Σαουδικής Αραβίας.

Η συμμαχία υπό την ηγεσία των Σαουδαράβων ανέφερε σήμερα ότι απομάκρυνε και κατέστρεψε πέντε – ιρανικής κατασκευής – νάρκες θαλάσσης, τοποθετημένες από τους Χούτι νότια της Ερυθράς Θάλασσας, καταδικάζοντας τις απόπειρες επιθέσεων, αναφέροντας ότι «αποτελούν μια σοβαρή απειλή στην ασφάλεια της θάλασσας στον πορθμό του Μπαμπ αλ- Μαντάμπ».

Σημειώνεται ότι η συμμαχία της οποίας ηγείται η Σαουδική Αραβία μάχεται εναντίον των Χούτι από τον Μάρτιο του 2015. Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των Χούτι δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.