Μην υποτιμούμε τον αντίπαλο, γιατί ……..!!



Γράφει ο Κώστας Βουλγαράκης Αντιναύαρχος εα ΠΝ

Έχω βαρεθεί να ακούω, σε πόσο δύσκολη θέση είναι ο Ερντογάν, ότι η Τουρκική Οικονομία καταρρέει, ότι είναι διεθνώς απομονωμένη, ότι ο λαός είναι εξαγριωμένος, ότι δεν έχουν πιλότους, ότι είναι ανίκανοι ναυτικοί και ότι παντού στις επιχειρήσεις τους αποτυγχάνουν !!!

Και ερωτώ :
- Ποιος άλλος Ηγέτης, σηκώνει ότι ώρα θέλει το τηλέφωνο και μιλά με όποιον άλλον Ηγέτη θέλει !? Ποιος πολιτικός αντίπαλος του, μπορεί να τον αμφισβητήσει (και ας αφήσουμε στη μπάντα, τα περί φίμωσης κλπ)!!

- Η Οικονομία τους όλο καταρρέει και όλο όρθια είναι και σε καλύτερη κατάσταση απ’ τις περισσότερες στον Κόσμο. Δεν είναι τυχαίο, ότι ΟΛΕΣ οι διεθνείς τράπεζες, τη δανείζουν ακόμα!!

- Απομονωμένη ….!? Δηλαδή, είδε κανένας, κάποιο εμπάργκο ή περιορισμό συναλλαγών σε οτιδήποτε!? Είδε κανένας, να έχουν αποβληθεί ή αποκλεισθεί από κάποιο Διεθνή Οργανισμό !?

- Ναι, ο λαός ζει υπό περιοριστική οικονομική πολιτική, σίγουρα μικρότερη απ’ ότι περάσαμε εμείς με τα Μνημόνια. Όμως, μη ξεχνάμε ότι ο λαός τον ψηφίζει εδώ και τρεις θητείες και ότι ο λαός είναι που ….. τον έσωσε από το Πραξικόπημα!! Ακόμα οι Τούρκοι τον θεωρούν ως τον «Πατερούλη» και καθοδηγητή του, διότι τους εκφράζει ….. με τον τρόπο του!!

- Λέμε εδώ ότι έχει γίνει σφαγή στο Στράτευμα και ότι έχει μειωθεί η Επιχειρησιακή του Δυνατότητα και Ετοιμότητα!!! Μια σκέτη γελοιότητα!! Είδατε πουθενά να έχουν μειώσει τις δραστηριότητες τους και τις δράσεις τους!?

- Αυτή τη στιγμή, διεξάγουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τέσσερες (4) Επιχειρησιακές Δράσεις ….. σε Συρία, σε Λιβύη, στον Καύκασο και στην Ανατολική Μεσόγειο!! Είδατε πουθενά να αποτυγχάνουν, να μην επιτυγχάνουν στόχους και να μη δημιουργούν τετελεσμένα ...… δηλαδή ΝΙΚΕΣ !?

- Και τέλος, είδε κανείς, κάποιον από τους «Μεγάλους» Διεθνείς Στρατηγικούς Παίκτες, να του βάζει ουσιαστικό (ουσιαστικό λέω) φρένο πουθενά!?

- ……. Είδατε ποτέ τον Ερντογάν να έχει πει κάτι και να μην το έχει πραγματοποιήσει ή κάποιος να του έχει βάλει φρένο!! Ενεργεί ως Παγκόσμιος Ηγέτης, το αποδεικνύει και κανένας δεν του αντιστέκεται ….. για τους εκάστοτε δικούς του λόγους!! Τους παίζει θαυμάσια όλους .... και τους μιλά / αντιμιλά στα ίσα!!

Δεν τα λέω αυτά για να φοβηθούμε, μακριά από μένα τέτοιες αντιλήψεις!!

Όμως, είναι επικίνδυνο να τους υποτιμούμε ….. ή και να υπερβάλουμε με προσδοκίες, από δω κι από κει !!
Πιστεύω ακράδαντα ότι …… πρέπει να κερδίσουμε ΑΜΕΣΑ το χαμένο έδαφος, στον εξοπλισμό μας και στις δυνατότητες μας …… και να σταθούμε ΜΟΝΟΙ μας στα πόδια μας!!!

Σ' αυτό μόνο θα πρέπει να πιστέψουμε και να ελπίσουμε !!!
Με ρεαλισμό, με αποφασιστικότητα και με ενσυνείδητες θυσίες!!!
Δεν φοβάται ...... μόνο όποιος είναι έτοιμος για θυσίες !!!