Η Τουρκία εποικίζει αρμενικά εδάφη του Ναγκόρνο Καραμπάχ με Τουρκμένους τζιχαντιστές από τη ΣυρίαΗ Τουρκία προτρέπει δύο παραστρατιωτικές οργανώσεις τζιχαντιστών της Συρίας να μετακινηθούν οικογενειακά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πρόκειται για οικογένειες τουρκμενικής καταγωγής και τους στέλνει εκεί γιατί όπως ισχυρίζεται είναι περιοχές των προγόνων των Τούρκων, όπως αναφέρει η γαλλική Agora Vox και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο. Πηγή της πληροφορίας είναι το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η πηγή σημειώνει ότι η Τουρκία σκοπεύει να εγκαταστήσει οικογένειες τζιχαντιστών, μισθοφόρων της, στα εδάφη από τα οποία εκδιώκονται οι Αρμένιοι.

Δηλαδή, η Τουρκία προχωρά σε εποικισμό των αρμενικών εδαφών όπως έχει κάνει ήδη με τα κατεχόμενα της βόρειας Κύπρου.

Οι τουρκικές εκκαθαρίσεις – η Κύπρος
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Άγκυρα πραγματοποιεί δημογραφικές εκκαθαρίσεις από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Ατατούρκ

Η πιο σύγχρονη εκδοχή αυτής της πρακτικής, όπως σημειώνεται, είναι το 1974 όταν η Τουρκία άρχισε να αποικίζει το βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Περίπου 200 χιλιάδες αυτόχθονες Κύπριοι εκδιώχθηκαν από εκεί.

Σύμφωνα με την πηγή αντικαταστάθηκαν από Τούρκους εποίκους για την καθιέρωση της Κατοχής.

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι η Τουρκία εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στο έδαφος του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο στόχος είναι η κατοχή εδαφών από εποίκους.

Σημειώνεται ότι, εάν είναι απαραίτητο, οι τζιχαντιστές θα αγωνιστούν για τη νέα τους πατρίδα.

Συγχρόνως, η Άγκυρα υπόσχεται ότι θα τους υποστηρίξει.

Το γαλλικό δημοσίευμα σημειώνει ότι η Τουρκία ωθεί δύο τουρκμενικές ταξιαρχίες από τη Συρία, τη «Σουλτάν Μουράντ» και τη «Σουλεϊμάν Σάχ» να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Επισημαίνεται ότι οι υποστηρικτές των ταξιαρχιών είναι φανατικοί του ισλάμ και θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να διαδώσουν τις ιδέες τους και να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους.