«ΤΡΟΜΟΣ» με την συνάντηση που έγινε στην ΜόσχαΠαίρνουν πίσω τις ΗΠΑ, θα χάσουν την Γερμανία;;;

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε χθες συνομιλίες στην Μόσχα με αντιπροσωπεία του γερμανικού εθνικοδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία», παρά τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει το Βερολίνο για μια τέτοια επίσκεψη, οι οποίες όπως είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εξέπληξαν την Μόσχα.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στον διάλογο μεταξύ Μόσχας και Βερολίνου είπε ότι πρέπει να επαναπροσδιορισθεί και να ανακτηθεί, ενώ, απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AFD), είπε ότι «η άφιξη σας στην Ρωσική Ομοσπονδία συνιστά μια πολύ καλή δυνατότητα, ώστε αυτός ο διάλογος να συνεχισθεί και να αναζητηθούν πρόσθετα σημεία επαφής».

«Εκτιμούμε πολύ της συμβολή σας στην υποστήριξη των σχέσεων μας, οι οποίες χρειάζονται επαναπροσδιορισμό και ενδεχομένως, όπως συνηθίζεται να λέγεται σήμερα, ανάκτηση», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Αυτό που συμβαίνει είναι μία δεξιά προσέγγιση! Η Μόσχα εύχεται να εξαφανιστεί από την Γερμανία η διεθνιστική λογική, η οποία βλέπει την Ρωσία ως εχθρό της Ευρώπης με το Βερολίνο να τάσσεται στο πλευρό του Βαθέος Κράτους των ΗΠΑ, που ετοιμάζεται να ανακτήσει την εξουσία στον Λευκό Οίκο, ξεκινώντας εκ νέου την αντιρωσική εξωτερική πολιτική, την οποία είχε διακόψει ο Τραμπ.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Λαβρόφ επισήμανε ότι στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Βερολίνου «έχουν συσσωρευθεί αρκετά σοβαρά προβλήματα, τα οποία εξακολουθούν να πολλαπλασιάζονται», προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες του επίσημης κυβέρνησης του Βερολίνου να εμποδίσουν την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του κόμματος «Εναλλακτική Γερμανία» στην Ρωσία εξέπληξαν σε μεγάλο βαθμό την Μόσχα.

«Παραδέχομαι ότι προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη οι προσπάθειες του επίσημου Βερολίνου να παρεμποδίσει την δική σας επίσκεψη, οι προσπάθειες να τεθούν εμπόδια, να δημιουργηθούν δυσκολίες τεχνικού χαρακτήρα και δυσκολίες σε σχέση με το πρωτόκολλο. Ιδιαίτερα, φυσικά μας εξέπληξε η υστερική συζήτηση που ξεκίνησε στο εσωτερικό με αφορμή την επίσκεψη σας», δήλωσε ο Λαβρόφ απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προσέθεσε ότι η Ρωσία όχι μόνο δεν διαμαρτύρεται ποτέ αλλά και δεν εμποδίζει τις επαφές μεταξύ των επίσημων εκπροσώπων της γερμανικής κυβέρνησης και της ρωσικής αντιπολίτευσης. «Μάλιστα επίσημα πρόσωπα του Βερολίνου προτιμούν να συναντώνται με μη συστημικούς παράγοντες της αντιπολίτευσης και όχι με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων (της αντιπολίτευσης). Και αυτό έχει γίνει ήδη παράδοση. Κι εμείς δεν εκφράζουμε καμία δυσαρέσκεια σε σχέση με αυτό», είπε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ όταν ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας βρίσκεται στη Μόσχα, πάντα συναντάται με παράγοντες, οι οποίοι ασκούν σφοδρή κριτική στην πολιτική του Κρεμλίνου. «Και καμία απόπειρα δεν γίνεται εκ μέρους μας για να εμποδίσουμε τέτοιες επαφές», κατέληξε ο Λαβρόφ.

Οι διεθνιστές του Βερολίνου τρέμουν πως μετά τις ΗΠΑ, η Εθνική Δεξιά με βασικό στήριγμα την Ρωσία θα γιγαντωθεί και στην Γερμανία. Ναι μεν υπάρχει προσπάθεια παγκόσμιας συνεννόησης μεταξύ παγκοσμιοποιητών και Ρώσων αλλά η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.

Η Γερμανία οφείλει να καταλάβει πως δεν έχει απέναντί της την μεταπολεμική Σοβιετική Ένωση, της οποίας την πτώση είχε προβλέψει ο πρώτος Γερμανός Καγκελάριος, μετά τον Β’ Παγκόσμιο, Κόνραντ Αντενάουερ, αλλά μία ισχυρή Ρωσία, που δεν θα επιτρέψει παραγκωνισμό των συμφερόντων της σε σχέση με τα διεθνή δρώμενα, όποια κι αν είναι αυτά.

«Υπάρχει μία ρήξη στις σχέσεις Γερμανίας-Ρωσίας. Και όταν δεν συνεννοούνται το Βερολίνο και η Μόσχα, τότε δεν συνεννοείται η Ευρώπη με την Ρωσία», δήλωσαν οι επικεφαλής του AfD στην ρωσική πρωτεύουσα, η επίσκεψη των οποίων δεν ήταν καθόλου τυχαία…

ΦΩΤΟ TWITTER