Τους… εξαΰλωσαν: Αιφνιδιαστικά η Αιγυπτιακή Αεροπορία βομβάρδισε ανηλεώς μισθοφόρους της Άγκυρας στη ΛιβύηΣε  επιθέσεις άνευ προηγουμένου προχώρησαν οι  αιγυπτιακές αεροπορικές δυνάμεις εναντίον τζιχαντιστών που μεταφέρθηκαν πρόσφατα από την Τουρκία στη Λιβύη.

«Μια άνευ προηγουμένου επίθεση από μαχητικά αεροσκάφη MiG-29M / M2 και μαχητικά Mirage 2000 της αιγυπτιακής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των συνόρων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα αεροσκάφη δεν εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Λιβύης, ενώ ως αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να σκοτωθούν εκατοντάδες μαχητές και να καταστραφούν δεκάδες συστήματα εξοπλισμού και αποθήκες με όπλα», όπως αναφέρεται.

Πληροφορίες λένε ότι οι αιγυπτιακές επιθέσεις έγιναν λόγω της ανάπτυξης συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία, στη βάση αλ-Ουατίγια τα οποία στο μέλλον θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα για τις επιθέσεις της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με το Avia pro,  οι επιθέσεις δεν πραγματοποιήθηκαν μόνο στο έδαφος της Λιβύης, αλλά και σε αιγυπτιακά εδάφη, όπου εκτός από τους Τούρκους τζιχαντιστές, υπήρχαν και τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’- ISIS.

«Κάθε χρόνο, ο αιγυπτιακός Στρατός καταστρέφει έως και 500 διαφορετικά  οχήματα στα οποία οι μαχητές προσπαθούν να εισέλθουν στην Αίγυπτο ή να μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά στους τρομοκράτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας», σύμφωνα με τον «Репортёр»


ΠΗΓΗ