ΕΜΘ και Β΄ Μισθολογικό Κλιμάκιο - Όλη η αλήθεια



Μεγάλη δημοσιότητα έχει πάρει από χθες, το θέμα που αφορά τα στελέχη προέλευσης ΕΜΘ και την πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, να τους συμπεριλάβει στο Β΄ Μισθολογικό Κλιμάκιο.

Ο στρατιωτικός συνδικαλιστής Άρης Κασιδόπουλος, με επιστολή του στο Armyvoice.gr, ξεκάθαρος όπως πάντα, ενημερώνει με απόλυτη ειλικρίνεια, για το θέμα βάζοντας στη γωνία αυτούς που προσπαθούν από χθες, να καρπωθούν την εξέλιξη αυτή.

Εμείς με την σειρά μας ως enoplos.gr, επαινούμε τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, για την απόφαση τους αυτή, να δώσουν λύση σ' ένα δίκαιο αίτημα των στελεχών προέλευσης ΕΜΘ.

Δείτε την επιστολή Άρη Κασιδόπουλου:

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώθηκα, μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκα, για τις ενέργειες που γίνονται από την ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ ώστε να συμπεριληφθούν οι ΕΜΘ στο Β΄ Μισθολογικό Κλιμάκιο του νέου μας ειδικού μισθολογίου.

Είναι άλλη μια δικαίωση του θεσμού μας, μετά τους αγώνες που δώσαμε ώστε να καταφέρουμε βαθμολογικά να γινόμαστε Αξκοί.

Και στο σημείο αυτό δεν πρέπει να ξεχάσουμε και να μνημονεύσουμε τις ενέργειες που πρωτοξεκίνησε ο ΣΥΣΜΕΔ (μετέπειτα ΠΟΕΣ) που πρωτοανέδειξε το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, τονίζοντας μάλιστα μετ΄ επιτάσεως ότι το θέμα δεν είναι δικαστικό (νομικό) αλλά πολιτικής βούλησης.

Δυστυχώς, σε αυτό το διαχρονικό προσκλητήριο «μάχης» κάποιοι παρακολουθούσαν από απόσταση, εκ του ασφαλούς…

Δεν πέρασε πολύς καιρός από όταν είχα ενημερώσει τους συναδέλφους ΕΜΘ επί του θέματος. Όπως θυμάστε είχα αποστείλει στο Armyvoice.gr σας ενημερωτική επιστολή η οποία και δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2020 με τίτλο «Κασιδόπουλος σε ΕΜΘ για αγωγές: Μην πληρώσετε άδικα κάτι που επιλύεται».

Εκεί λοιπόν, δημόσια, είχα αναφέρει πως το θέμα της μισθολογικής επίλυσης των ΕΜΘ είναι θέμα χρόνου να λυθεί καθώς «τόσο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και το Υπουργείο Οικονομικών, διάκεινται θετικά ως προς την απόδοση ανάλογου μισθολογικού κλιμακίου για τους νέους Αξιωματικούς προέλευσης ΕΠΥ».

Επιπρόσθετα απευθυνόμενους στους ΕΜΘ χαρακτηριστικά τόνιζα «να χρησιμοποιήσετε πρωτίστως τη λογική σας και να μην παρασυρθείτε από πιθανές «σειρήνες», οι οποίες ενδεχομένως θα σας καλέσουν να ξοδέψετε χρήματα ώστε να διεκδικήσετε κάτι, για το οποίο «έχει πάρει ήδη το δρόμο του».

Στον αντίποδα μερικές μέρες μετά τις δηλώσεις μου, άρα σε γνώση των πληροφοριών που είχα κοινοποιήσει, κάποιοι που σήμερα θριαμβολογούν προσπαθώντας να πείσουν όλους εμάς ότι «έβαλαν πλάτη να δοθεί λύση», ξεσηκώνανε τους ΕΜΘ σε νέους, άσκοπους δικαστικούς αγώνες και κατασπατάληση χρημάτων από τον προσωπικό/οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Κλείνοντας, θα ήθελα να βεβαιώσω όλους τους ΕΜΘ πως συνεχίζω, με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, να εργάζομαι αγόγγυστα για την επίλυση των θεμάτων που μας απασχολούν.

Είμαι, όπως γνωρίζετε τόσα χρόνια, πάντα στη διάθεση όποιου θέλει να μοιραστεί το πρόβλημά του μαζί μου, ώστε αν μπορώ να συνδράμω στην επίλυσή του.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Αριστείδης Κασιδόπουλος
Στρατιωτικός Συνδικαλιστής