Η Αστυνομία έκοψε κλήση σε καρκινοπαθή που επέστρεφε από χημειοθεραπεία



Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε κόρη καρκινοπαθούς που χρειάστηκε να μεταφέρει τη μητέρα της εκτός νομού για να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Όπως είπε η ίδια, όλα έγιναν κατά την επιστροφή τους από τη Θεσσαλονίκη στη Βέροια, όπου και είχαν βρεθεί σε κλινική της πόλης για να γίνει η χημειοθεραπεία, όταν τους σταμάτησε η Τροχαία για να τους ελέγξει.

«Εμείς συνεργαζόμαστε από την αρχή με μια νοσηλειακή εταιρεία που παρέχει την υπηρεσία μεταφοράς του ασθενή. Σαν λευκό ταξί. Δεν χρειάζεται ασθενοφόρο. Χρειάζεται ένα όχημα ειδικά διαμορφωμένο για αναπηρικά καροτσάκια, καθώς η μητέρα μου είναι πάνω σε καροτσάκι.

»Καθώς επιστρέφαμε από την κλινική της Θεσσαλονίκης στη Βέροια, ήμασταν ο οδηγός, ο συνοδηγός ο οποίος είναι και τραυματιοφορέας, εγώ ως συνοδός στο πίσω κάθισμα και στο πίσω η μητέρα μου πάνω στο καροτσάκι» είπε η κόρη της καρκινοπαθούς, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με την ίδια, στα διόδια τούς σταμάτησε η Τροχαία για έλεγχο.

«Μας είπε “είστε υπεράριθμοι, φέρτε μου τις ταυτότητές σας”.

»”Η κυρία δεν έχει ταυτότητα, έχει βιβλιάριο, γιατί δεν έχει ταυτότητα”.

»Τέλος πάντων, μας λέει πως πρέπει να μας γράψει γιατί είμαστε υπεράριθμοι».

Όπως καταγγέλλει, επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα – και στην καρκινοπαθή.

«Μισή ώρα προσπαθούσαμε να του εξηγήσουμε την κατάσταση. Ήταν τόσο απαθής, όσο και να τους εξηγούσαμε την εμφανέστατη κατάσταση, μας έλεγε “κάντε ένσταση”.

»Πάντα έχω μαζί μου μια τσάντα με παραπεμπτικά και εξετάσεις.

»Φυσικά τα έχουμε καταθέσει όλα στην ένσταση. Ήταν ανένδοτος. Ήταν πολύ λυπηρό».