Καταρρέει το ηθικό των Τούρκων- Εξαγοράζουν άρον άρον τη στρατιωτική θητεία τους!Η τουρκική κυβέρνηση επιτρέπει στους νέους να υπηρετούν 28 ημέρες υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας αντί για έξι μήνες, καταβάλλοντας το ποσόν των 39.788 λιρών! Το ποσό αυξήθηκε κατά 13.5% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020.

Ελληνοτουρκικά: Ο İsmail Kaya του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) εκπόνησε το νομοσχέδιο, που αναφέρει ότι η τιμή για τους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό υπολογίζεται με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου-λίρας.

Επί του παρόντος, οι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό υπολογίζουν τα τέλη που πρέπει να πληρώσουν για στρατιωτική θητεία βάσει των τιμών που ανέφερε η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας την πρώτη ημέρα του έτους.

Η στρατιωτική θητεία για άνδρες άνω των 18 ετών είναι υποχρεωτική στην Τουρκία και oι μόνες επιλογές για εξαίρεση είναι η έκφραση «αντιρρησίας συνείδησης», η οποία συχνά οδηγεί στο να χαρακτηριστεί το άτομο αυτό ως μη πατριωτικό, ή να παρουσιάσει ιατρική έκθεση που να αποδεικνύει την ομοφυλοφιλία.

Το προσχέδιο του νομοσχέδιου είναι αφενός πιθανότατα απάντηση στην ταραχώδη χρονιά που είχε η τουρκική λίρα, κατά τη διάρκεια της οποίας το νόμισμα υπέστη ρεκόρ υποτίμησης έναντι του δολαρίου, αφετέρου και αυτό είναι το σημαντικότερο, υποδηλώνει την “κόπωση” της τουρκικής κοινωνίας και την άρνηση για στράτευση στους κόλπους των νέων της χώρας, ύστερα από τις διαδοχικές πολεμικές περιπέτειες του Ερντογάν σε Συρία, Β. Ιράκ, Λιβύη, Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο τουρκικός λαός είναι φτωχός με πληθωρισμό που καλπάζει, άνεργος και φοβισμένος ελέω Covid και δεν δείχνει διατεθειμένος, ιδιαίτερα η νεολαία να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία, η οποία μπορεί να του στερήσει τη ζωή στα πεδία των μαχών που ο Ερντογάν την οδηγεί και επιθυμεί να την οδηγήσει, εξυπηρετώντας τον μεγαλοϊδεατισμό του για την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την υλοποίηση της «Γαλάζιας πατρίδας».

Η τουρκική νεολαία αντιλαμβάνεται ότι ο Ερντογάν θέλει να την οδηγήσει σε νέες πολεμικές περιπέτειες, οι οποίες θα έχουν όμως βαρύτατο τίμημα για την ίδια.

Η Ελλάδα την οποία στοχοποιεί ευθέως ο Τούρκος Πρόεδρος και τα εξαπτέρυγά του, είναι πάρα πολύ καλά εξοπλισμένη, ενώ η πρόσφατη απόκτηση των 18 μαχητικών Rafale, αυξάνει κατακόρυφα την αεροπορική ισχύ μας και κατά συνέπεια την αποτρεπτική μας δυνατότητα. Αυτό το έχουν αντιληφθεί τόσο η τουρκική ηγεσία, όσο και ο τουρκικός λαός.

Άλλωστε ο ίδιος ο Ερντογάν έχει κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση ότι οι δύο υιοί του δεν έχουν στρατευθεί, αφού ο ένας δήλωσε «απόρριψη συνείδησης», ο δε άλλος εξαγόρασε τη θητεία του. Αλήθεια τι πιό τρανταχτό παράδειγμα από αυτό υπάρχει, αναφορικά με το πώς βλέπει η τουρκική νεολαία τη θητεία;

Συνεπώς όταν η φυγοστρατία υπάρχει μέσα στην οικογένεια του Τούρκου Προέδρου, τα υπόλοιπα περιττεύουν, αφού ισχύει περίτρανα η ρήση του σοφού λαού μας, «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις».