Φρεγάτες: Η νέα γαλλική πρόταση – Δύο πολεμικά πλοία και ένα ελικοπτεροφόρο στην Ελλάδα



Φρεγάτες: Αποφασισμένη να πάρει την… δουλειά από την Ελλάδα για τις νέες ελληνικές φρεγάτες είναι η Γαλλία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, ενδέχεται να προτείνει και άλλη μία λύση στην Αθήνα για να περάσει τη πρόταση των γαλλικών φρεγατών Belharra, έναντι του ανταγωνισμού.

Έτσι, σύμφωνα με τη νέα αυτή πρόταση, αντί για παραχώρηση πλοίων ενδιάμεσης λύσης στην Ελλάδα, το Παρίσι προτείνει να πλεύσει στο Αιγαίο γαλλικός στολίσκος αποτελούμενος από τρία πλοία, δύο φρεγάτες και ένα ελικοπτεροφόρο.

Ο γαλλικός στολίσκος θα υπηρετεί μαζί με τα πλοία του Ελληνικού Στόλου όπου χρειαστεί.

Η Ελλάδα ζήτησε από την Γαλλία ως πλοία ενδιάμεσης λύσης δύο φρεγάτες FREMM, όμως η Γαλλία αρνήθηκε την συγκεκριμένη πρόταση, αφού τα πλοία αυτά ειναι τα βασικά πλοία του γαλλικού ναυτικού.

Η αντιπρόταση των Γάλλων ήταν για δύο φρεγάτες κλάσης La Fayette, όμως η Ελλάδα δεν συμφώνησε με τον οπλισμό τους, αφού χρειάζεται αεράμυνα περιοχής στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η νέα πρόταση της Γαλλίας έρχεται να ταράξει γι άλλη μία φορά τα νερά στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφού η παρουσία των δύο γαλλικών φρεγατών και του γαλλικού αεροπλανοφόρου στον στολίσκο συνεργασίας με την Ελλάδα αλλάζει για τα καλά τις ισορροπίες στην περιοχή.